Ο Αντώνης Ζερβός στο Λατώ fm: «Θέλω να πιστεύω ότι εμφανίζοντας  την Μελέτη Βιωσιμότητας θα αντιληφθούν το λάθος τουλάχιστον για το ΤΕΦΑΑ στον Αγιο Νικόλαο».

Έκτακτη συνεδρίαση  απόψε  στις  18:00΄του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για την  αναστολή λειτουργίας των νέων τμημάτων των Πανεπιστημιακών Σχολών μεταξύ των οποίων είναι η σχολή ΤΕΦΑΑ του Αγίου Νικολάου. Στόχος της συνεδρίασης  να καθοριστεί η πορεία των ενεργειών με στόχο την υλοποίηση της ίδρυσης του ΤΕΦΑΑ στον Άγιο Νικόλαο αλλά και των λοιπών Πανεπιστημιακών Σχολών της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου. 
Μιλώντας για τις εξελίξεις αυτές στην εκπομπή του Νίκου Σγουρού «Πρώτη Ματιά στην Ενημέρωση» ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός είπε χαρακτηριστικά:  «Είχε φανεί εξαρχής ακόμα και προεκλογικά η πρόθεση για την αλλαγή ή την τροποποίηση σε κάποιες πολιτικές οι οποίες είχαν ανακοινωθεί προεκλογικά από την προηγούμενη κυβέρνηση. Περιμέναμε όμως ότι με το πέρασμα του χρόνου θα γινόταν μία αποτίμηση όλων αυτών των πολιτικών, ποιες θα έπρεπε να κρατηθούν και ποιες θα έπρεπε να αλλάξουν. Κάθε  εκλεγμένη κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει τη δική της πολιτικής. Θεωρώντας ότι πιστεύουν πράγματι στην αυτοτέλεια των πανεπιστημίων, όπως διακηρύσσουν, πίστευα ότι θα άφηναν το θέμα της λειτουργίας των τμημάτων που είχαν ανακοινωθεί στη διακριτική ευχέρεια των Πανεπιστημίων.
Είναι σαφές ότι ένα πανεπιστήμιο δεν θέλει να ξεκινήσει μία σχολή, πολύ περισσότερο τώρα που δεν ασφαλίζονται οι πόροι εάν δεν αποδεικνύεται η βιωσιμότητα του.
Αυτή η βιασύνη και η συνολική αντιμετώπιση αναστολής χωρίς να επιτρέπουν στα Πανεπιστήμια να ασχοληθούν με αυτό το θέμα δεν θεωρώ ότι είναι ζήτημα που έχει να κάνει με αυτό το οποίο βγαίνει προς τα έξω, ότι  έχει να κάνει με τον συνολικό σχεδιασμό της παιδείας.
Προφανώς και πρέπει να γίνει συνολικός σχεδιασμός αλλά από την άλλη γιατί καταργούν το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων.
Θεωρώ ότι είναι μια  βιαστική κίνηση και με δεδομένο ότι εμείς σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο έχουμε προχωρήσει.
Το Μεσογειακό Πανεπιστήμιο έχει συστήσει την τριμελή επιτροπή που προβλεπόταν για την σύνταξη της Μελέτης Bιωσιμότητας του προγράμματος σπουδών. Είχε  μετακληθεί ένας καθηγητής του ΤΕΦΑΑ από την Θεσσαλονίκη και άλλος ένας από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και πριν 10 μέρες ήταν εδώ μαζί με τους συνεργάτες μας  τον κ.Αλεξάκη τον κ. Ραφαηλάκη  και έχουν προχωρήσει ουσιαστικά στην ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας. 
Θέλω να πιστεύω ότι εμφανίζοντας  την Μελέτη Βιωσιμότητας  θα αντιληφθούν το λάθος τουλάχιστον για το ΤΕΦΑΑ στον Αγιο Νικόλαο και θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση.
Θα ξεκινήσουμε με ήρεμο τρόπο το να δούμε πού βρίσκεται αυτή η υπόθεση και γιατί πάρθηκε αυτή η απόφαση και στη συνέχεια αν πρέπει να προχωρήσουμε και σε κάποιες δυναμικές κινητοποιήσεις. Θα αποδείξουμε ότι εμείς έχουμε στοιχεία και δυνατότητες  να πετύχουμε τον στόχο που κυνηγάμε. Θα δούμε πώς θα το διαχειριστούμε όλο αυτό το θέμα, δεν είναι απλό, δεν είναι τόσο εύκολο αλλά νομίζω ότι σαν Δήμος έχουμε αποδείξει ότι και για τα δύσκολα είμαστε εδώ» κατέληξε.

 

Το πρώτο και κύριο είναι να κάνουμε  μία επιτροπή να πάμε στην Αθήνα να δούμε τις πραγματικές προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας και ανάλογα θα αποφασίσουμε τα παρακάτω.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις