Ο Αλέξης Μητρόπουλος στο Λατώ fm : «το δικαστήριο με τις αποφάσεις του έβαλε ταφόπλακα στην διεκδίκηση των αναδρομικών»

Ο Νομικός Εργατολόγος και  Πανεπιστημιακός, Αλέξης Μητρόπουλος στην εκπομπή του Νίκου Σγουρού «Πρώτη Ματιά στην Ενημέρωση» μίλησε για την απόφαση του ΣΤΕ που λέει «οχι»  επιστροφή αναδρομικών στους συνταξιούχους. Μεταξύ άλλων είπε:  «Στα αναδρομικά υπάρχει μια δυσκολία αναγνώρισης από το ΣΤΕ.  Ενώ αναγνωρίζει κάποιες κραυγαλέες αντισυνταγματικότητες αποφαίνεται οτι πρέπει να ισχύσουν από εδω και μετά και να μην δοθούν αναδρομικά. Έτσι και οι νέοι συνταξιούχοι  και οι παλιοί που ανέμεναν τα πολλά αναφορικά από  την κατάργηση των δώρων βλέπουν ότι δεν είναι αυτά που ανέμεναν.  Αρα είναι μια αρνητική δικαστική εξέλιξη.
Αυτές οι αποφάσεις αφορούν όλους τους συνταξιούχους παλιούς και νέους και όλους τους ασφαλισμένους. Μιλάμε για έξι εκατομμύρια κόσμο.
Το ΣΤΕ αποφάσισε ρητά ότι δεν θα δοθούν αναδρομικά.  Θεωρώ ότι ή εμπαίζουν τον κόσμο κάτι που δεν το πιστεύω ή αγνοούν το διατακτικό των αποφάσεων γι’ αυτό συνιστώ μέχρι την Δευτέρα Τρίτη που θα δημοσιευθεί το σύνολο των αποφάσεων να αναμένουμε. 
Να μην κάνουν αγωγές οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι γιατί το δικαστήριο έβαλε ταφόπλακα  στην διεκδίκηση των αναδρομικών για να μην ξοδεύονται και να μην αιμορραγούν οι συνταξιούχοι.
Εμείς ως Επιστημονική Ένωση Εργατολόγων Συνταξιολόγων βγάλαμε ανακοίνωση και είπαμε ότι «μπήκε ταφόπλακα στα αναδρομικά».
Το ΣΤΕ δυστυχώς είπε όχι στα αναδρομικά. 
Φοβούμαι  ότι η κυβέρνηση θα πιαστεί από κάποιες σκληρές δημοσιονομικού χαρακτήρα σκέψεις του ΣΤΕ και θα  ανασχεδιάσει ένα  ασφαλιστικό  χειρότερο. Ευχόμαστε να μη συμβεί» κατέληξε.

Σχετικές δημοσιεύσεις