Η Κατερίνα Τσικαλουδάκη στο Λατώ fm : «Έχουμε πάει πόσες φορές στην Αθήνα έχουμε στείλει τόσα χαρτιά  έχουμε συσκεφτεί πόσες φορές, χάσιμο χρόνου τελικά».

Η Πρόεδρος Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας Κατερίνα Τσικαλουδάκη στην εκπομπή του Νίκου Σγουρού «Πρώτη Ματιά στην Ενημέρωση» μίλησε για τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί στην Ιεράπετρα τόσο  με την διαχείρiση των απορριμάτων των θερμοκηπίων όσο και με το εργατικό δυναμικό λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η διαχείριση των θερμοκηπιακών απορριμμάτων είναι ένα πρόβλημα που ενώ ήταν  γνωστό εδώ και χρόνια, δεν έχει γίνει κανένας προγραμματισμός για να διαχειριστούμε όλον αυτό το μεγάλο όγκο των απορριμμάτων που είναι τεράστιος. Το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει από την περιοχή της Ιεράπετρας μέχρι το Μύρτος.
Ένα μέρος  πηγαίνει στην ανακύκλωση του κ. Λεμπιδάκη, ένα μέρος σε μία μικρή ανακύκλωση που υπάρχει  εδώ. Το  θέμα είναι και ο όγκος είναι τεράστιος. Πρέπει να γίνει κάποιος προγραμματισμός.  Συναντήσεις έχουν γίνει πάρα πολλές , όχι μόνο τώρα, όσα χρόνια είμαι στο σύλλογο 3 χρόνια τώρα υπάρχει το πρόβλημα .Δεν έχει γίνει όμως κάποιο βήμα για να λυθεί. Εμείς έχουμε μιλήσει με τα «Πλαστικά Κρήτης» αλλά δεν μπορούν να διαχειριστούν τόσο μεγάλο όγκο. Είμαστε μία περιοχή με ιδιαιτερότητες, προσφέρουμε τα μέγιστα στο κράτος και στην περιοχή  είμαστε από τις λίγες  περιοχές που ακόμα παράγουν και όχι μόνο παράγουν αλλά εξάγουν προϊόντα. Η πολιτεία σε συνεργασία με το Δήμο μας πρέπει να κάνει προγραμματισμό για να μπορούμε  να διαχειριστούμε τα νάυλον για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Έχουμε ζητήσει ένα ραντεβού με τον Υπουργό εδώ και πάρα πολύ καιρό το οποίο δεν έχει κλείσει ακόμα δεν ξέρω τι περιμένουν. Τα προβλήματα μας είναι πολλά και είναι άλυτα. Βγαίνουν κάθε μέρα και λένε «θα κάνουμε αυτό και το άλλο»  αλλά  δεν βλέπουμε αποτέλεσμα.

Το πρόβλημα το μεγάλο που απασχολεί τώρα τους παραγωγούς είναι οι εργάτες γης. Πρέπει να λυθεί άμεσα γιατί ναι μεν υπάρχουν εργάτες εδώ, αλλά δεν μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε γιατί δεν μπορούμε να τους ασφαλίσουμε. Από τη μια μεριά έχει τεράστια πρόστιμα από την άλλη μεριά δεν μπορούμε να τους παρουσιάσουμε στα έξοδά μας. Είναι το μεγαλύτερο κόστος ενός θερμοκηπίου το εργατικό. Πληρώνουμε τεράστια ποσά στην εφορία. Κάποια στιγμή πρέπει να ασχοληθεί κάποιος μαζί μας δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να παράγουμε έτσι. Η ασφαλισή μας είναι υπέρογκη, το φορολογικό. Έχουμε πάει πόσες φορές στην Αθήνα έχουμε στείλει τόσα χαρτιά  έχουμε συσκεφτεί πόσες φορές, χάσιμο χρόνου τελικά έχει γίνει, γιατί όταν κάνεις μια σύσκεψη και βγάζεις κάτι, λες εντάξει έκανα δουλειά τουλάχιστον, αλλά αυτό που  γίνεται είναι χάσιμο χρόνου» κατέληξε.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις