Ιεράπετρα – Τηλεδιάσκεψη με τους Συλλόγους Επαγγελματιών – Τα μέτρα στήριξης του Δήμου

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δημάρχου Ιεράπετρας Θεοδοσίου Καλαντζάκη, της αντιδημάρχου  Χρύσας Χατζημαρκάκη, του Προέδρου του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών  Γεωργίου Γιακουμάκη, του Προέδρου του Συλλόγου Καφέ Εστίασης, Εμμανουήλ Μιχελαράκη και του Προέδρου και του γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου, κ. Ευάγγελου Μπινιχάκη και κ. Μιχάλη Μαυροκουκουλάκη ώστε να συζητηθούν οι οικονομικές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις που διέκοψαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, καθώς και σε αυτές που πλήττονται λόγω των αναγκαίων περιοριστικών μέτρων πρόληψης της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Μετά το πέρα της τηλεδιάσκεψης ο Δήμαρχος δήλωσε: 

«Όλοι οι επαγγελματίες καλούνται να ανταπεξέλθουν σε μία πρωτόγνωρη δοκιμασία λόγω της δύσκολης κατάστασης που βιώνουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Μετά τη συζήτησή μου με τους φορείς φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση αποτελούν ημίμετρα και δεν επαρκούν για την ουσιαστική στήριξη των κλάδων ώστε να καλυφθεί η τεράστια ζημιά που υφίστανται.

Στο Δήμο Ιεράπετρας λάβαμε άμεσα μία σειρά από μέτρα, που αποσκοπούν στην οικονομική ελάφρυνση των επιχειρήσεων αλλά δε σταματάμε μόνο εκεί.

Nα θυμίσουμε ότι ο Δήμος Ιεράπετρας προχώρησε τις προηγούμενες μέρες στα παρακάτω μέτρα ελάφρυνσης των επαγγελματιών :

Απαλλαγή επιχειρήσεων από τα τέλη κατάληψης.

Απαλλαγή καταβολής του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το χρονικό διάστημα των περιορισμών.

Απαλλαγή μισθωμάτων σε δημοτικά ακίνητα και για ενοικίαση κυλικείων εντός σχολικών μονάδων. Σε περίπτωση που το μίσθωμα έχει ήδη καταβληθεί θα συμψηφιστεί με επόμενο.

Αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών και παράταση προθεσμίας καταβολής δόσεων.

Τα μέτρα αφορούν επιχειρήσεις που διακόπτουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους.

Επιπλέον, για όσο χρονικό διάστημα παραμείνουν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί καθώς και όλες οι Δομές, οι δημότες δεν υποχρεούνται να καταβάλουν τροφεία και τέλος αναστέλλεται η επιβολή διοικητικών κυρώσεων για ληξιαρχικές πράξεις.

Οκ. Καλαντζάκης μετά την τηλεδιάσκεψη δήλωσε : «Είμαι δίπλα στους επαγγελματίες του Δήμου Ιεράπετρας στηρίζοντας τις διεκδικήσεις τους, με κοινό στόχο να εξασφαλιστούν τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία από την Κυβέρνηση ώστε αμέσως από την επανέναρξη της λειτουργίας των καταστημάτων  να μπορέσουν οι επιχειρηματίες να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις που θα έχουν συσσωρευτεί και οι επιχειρήσεις να συνεχίσουν να είναι βιώσιμες.»

 

Σχετικές δημοσιεύσεις