Μια πολύ όμορφη εικόνα αντικρίσαμε στη Κριτσά Λασιθίου, συνδυασμένη με αρώματα που παραπέμπουν σε μια άλλη εποχή. Το φούρνισμα των ζυμωτών στο φουρνόσπιτο της οικογένειας του Κώστα Αφορδακού αποτελεί παράδοση που περνά από γενιά σε γενιά κρατώντας ζωντανή τη μοναδική γνώση του Κριτσώτικου ντάκου. Κάθε οικογένεια έχει τη δική της συνταγή που ευλαβικά κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό που η μάνα δίνει στην κόρη και με τη σειρά της η εγγονή της Ευαγγελίας Αφορδακού και της Πηγής Βαρδα Δήμητρα μαθαίνει από τις δυο γυναίκες όσα η παράδοση της Κριτσάς προστάζει για να γίνει το ψωμί αφράτο οι κουμπάνιες μυρωδάτες αλλά και να αγαπά όλα αυτά που κράτησαν ζωντανή τη γνώση του πολιτισμού της Κρήτης.
Σχετικές δημοσιεύσεις
-
Ο Γιώργος Πελεκανάκης στο Λατώ fm: Αναμένεται πολύ καλή τουριστική σεζόν, μόνο στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου 6% περισσότερες πτήσεις – Προβληματίζει η εικόνα και η καθυστέρηση στα έργα του ΒΟΑΚ (ηχητικό)
Λατώ Fm News · »Πρώτη Ματιά Στην Ενημέρωση» Γιώργος... -
Ο Γιώργος Πελεκανάκης στο Λατώ fm: Η τουριστική κίνηση θα είναι πολύ αυξημένη το φετινό Πάσχα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, έχει τονωθεί και ο εσωτερικός τουρισμός (ηχητικό)
Λατώ Fm News · »Πρώτη Ματιά Στην Ενημέρωση» Γιώργος... -
Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας στο Λατώ fm: Θα αρχίσουμε τα πρόστιμα σε όσους δεν συμμορφώνονται με τον Κανονισμό για τα απορρίμματα – Τι είπε για υπογειοποιημένους κάδους, Γωνιές Ανακύκλωσης (ηχητικό)
Ακούστε το σχετικό απόσπασμα από το 4:56 και μετά:Λατώ...