Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης «Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο λαϊκισμό»

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης παραχώρησε ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο, σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα, ο Υπουργός δήλωσε ότι «η κοινωνία δεν αντέχει άλλο λαϊκισμό. Απαιτεί σοβαρότητα, ειλικρίνεια, αποτελεσματικότητα» και προσθέτει, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως πρωθυπουργός, και η Νέα Δημοκρατία ως κυβερνητική πλειοψηφία θα επιδιώξουμε, με το σεβασμό των διαδικασιών, την παρουσία μας, αλλά και τη γενικότερη στάση μας, τον πολιτικό πολιτισμό του Κοινοβουλίου. Η κυβέρνηση, έχοντας τη δύναμη μιας εξαιρετικά ισχυρής λαϊκής εντολής, δεν φοβάται. Μελετά, όμως, προσεκτικά τα μέτρα και τις παρεμβάσεις της σε νομοθετικό και λειτουργικό επίπεδο, ώστε να προστατευτεί η ασφάλεια των πολιτών, η λειτουργία της πόλης και η κοινωνική συνοχή. Οι πρώτες κινήσεις σε αυτή την κατεύθυνση έχουν ήδη γίνει και -να είστε βέβαιοι- ακολουθούν πολύ περισσότερες»
Σε ερώτηση για τις αντιδράσεις στα κυβερνητικά σχέδια αναφορικά με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, την αλλαγή του ποινικού κώδικα και την υπόσχεση περί πάταξη της ανομίας ο Γιάννης Πλακιώτης απάντησε πως οι «όποιες αντιδράσεις, από όσους δεν αντιλαμβάνονται το νόημα της ψήφου της 7ης Ιουλίου, δεν πρόκειται να μας εμποδίσουν».
Αναφορικά με την λιμάνια και την λιμενική πολιτική ο ίδιος είπε πως τα λιμάνια «επιβεβαιώνουν τη θέση της ισχύος της πατρίδα μας στον διεθνή καταμερισμό της θαλάσσιας οικονομίας και του εμπορίου» ενώ για τον θαλάσσιο τουρισμό υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα με τον τεράστιο και μαγευτικό πλούτο των νησιών μπορεί να αποτελέσει την κορωνίδα του θαλάσσιου τουρισμού, ο οποίος έχει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης και συνεισφοράς στο ΑΕΠ της χώρας».
Πέραν αυτών, ο κ. Πλακιωτάκης στη συνέντευξή του χαρακτήρισε τη δημιουργία ψηφιακού νηολογίου είναι αυτονόητη προϋπόθεση και απαραίτητη βάση στην προσπάθεια επιστροφής πλοίων στην ελληνική σημαία.
«Η ελληνική ναυτιλία αποτελεί έναν από τους ισχυρούς πυλώνες της εθνικής οικονομίας και η διαχρονική προσφορά της είναι και πολυεπίπεδη και ιδιαίτερα σημαντική» είπε και πρόσθεσε ότι «αποτελεί ξεκάθαρα ένα εθνικό κεφάλαιο που ως τώρα δεν είχαμε καταφέρει να εκμεταλλευτούμε αποτελεσματικά για όφελος της πατρίδας μας».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com