20 οι νεκροί στο Ελ Πάσο … «Μισούσε τους Ισπανόφωνους και μιλούσε για «εισβολή» στο Τέξας»

20 οι νεκροί και 26 τραυματίες από την ένοπλη επίθεση στο Walmart SuperCenter, δίπλα στο mall του Ελ Πάσο.
Νεαρός άντρας άρχισε να πυροβολεί χθες  έξω από το πολυκατάστημα Walmart, που προτιμούν πολλά μέλη της κοινότητας των λατινοαμερικάνων του Ελ Πάσο.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο οπλοφόρος, λευκός, 21 ετών, είχε συντάξει ένα «μανιφέστο» το οποίο καθιστά σαφές ότι επρόκειτο για «έγκλημα μίσους».
Ο  πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε το «τραγικό» μακελειό στο Ελ Πάσο,χαρακτηρίζοντας το «μια άνανδρη ενέργεια» και «μια πράξη μίσους». «Δεν υπάρχουν λόγοι ούτε προσχήματα που θα δικαιολογήσουν ποτέ τον σκοτωμό αθώων ανθρώπων», συμπλήρωσε  μέσω Twitter.
Εκατοντάδες κάτοικοι της πόλης, στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, ανταποκρίθηκαν μαζικά στην έκκληση της αστυνομίας και πήγαν να δώσουν αίμα για τους τραυματίες, που διακομίστηκαν σε διάφορα νοσοκομεία.
Σύμφωνα με ορισμένα ΜΜΕ, δράστης της σφαγής είναι ο Πάτρικ Κρούσιους, 21 ετών, κάτοικος προαστίου του Ντάλας.
Σε στιγμιότυπο από κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης που ανέβασε ο τηλεοπτικός σταθμός KTSM, ο νεαρός εικονίζεται να κινείται προς το πολυκατάστημα με ένα τουφέκι στα χέρια και τα αυτιά του καλυμμένα με ωτοασπίδες σκοπευτηρίου.
Στο Γουόλμαρτ είχαν πάει πολλοί κάτοικοι του Ελ Πάσο να προμηθευτούν τα απαραίτητα για την επιστροφή των παιδιών τους στο σχολείο, που το πολυκατάστημα προσέφερε χθες με έκπτωση. Σύμφωνα με την αστυνομία, το μαγαζί ήταν ήδη κατάμεστο: 1.000 ως 3.000 άνθρωποι βρίσκονταν στο εσωτερικό του. Η Βανέσα Σάενς, 37 ετών, που πήγαινε στο εμπορικό κέντρο με τον γιο της, ενός έτους, και τη μητέρα της, είπε στο Fox News πως άκουσε κάτι που αρχικά της φάνηκε πως ήταν «πυροτεχνήματα», καθώς έψαχνε θέση να παρκάρει.
Το μακελειό του Ελ Πάσο είναι το 249 mass shooting που καταγράφεται από την αρχή της χρονιάς, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Gun Violence Archives. Ο όρος mass shooting αναφέρεται σε επιθέσεις με τη χρήση πυροβόλων όπλων και τέσσερα ή περισσότερα θύματα.


 

 

ΠΗΓΗ : CNN Greece



Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com