Αντιπρόεδρος ΠΟΑΣΥ Σταύρος Μπαλάσκας «Ο κος Χρυσοχοΐδης ξεκίνησε με «γκολ από τα αποδυτήρια»

Για τα  προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί καθώς και στις προσδοκίες του κλάδου από τον νέο Υπουργό μίλησε στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και στον Νίκο Σγουρό ο Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Σταύρος Μπαλάσκας λέγοντας χαρακτηριστικά  «Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις οι οποίες δημιουργήθηκαν με την με την παλαίωση των τεχνικών μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας με την μη συντήρηση περιπολικών και μοτοσικλετών λόγω οικονομικών προβλημάτων, τα οποία εμείς έχουμε καταγγείλει πολλές φορές σαν «φέρετρα» .Το θέμα μέσα από την κρίση εντάθηκε περισσότερο και στην Αθήνα που είναι το κέντρο αλλά και στην περιφέρεια όπως είναι και η Κρήτη και άλλα νησιά. Βέβαια ενισχύθηκε λίγο η περιφέρεια μέσω του ΕΣΠΑ.
Είναι σε εξέλιξη ένα νέο project ίσως πάμε στο leasing από ότι συζητιέται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από προχθές.Ο κύριος Χρυσοχοΐδης με το που ανέλαβε τα καθήκοντα του ξεκίνησε ως «ταύρος εν υαλοπωλείο»  δηλαδή με «γκολ από τα αποδυτήρια» θα μπορούσαμε να πούμε. Οι αλλαγές δεν ήταν ανά μέρα, ήταν ανά ώρα, με στις κρίσεις Ελληνικής Αστυνομίας, την απομάκρυνση του πρώην αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, την εξεύρεση προσωπικού, την αλλαγή δόγματος στην ελληνική αστυνομία και ακόμα έπεται πάρα πολλή δουλειά.
Εμείς στον Υπουργό θα το δούμε στην Πανελλαδική Συνέλευση που θα κάνουμε στην Αθήνα στο ξενοδοχείο President στις 30 και 31 του μήνα.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκτός από τα προβλήματα των τεχνικών μέσων, της Ασφάλειας του πολίτη, τα οποία είναι βασικά, είναι και τα προβλήματα των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί έχουν πολλά και σοβαρά προβλήματα τα οποία ξεκινάνε από οικονομικό χαρακτήρα πηγαίνουν στο θεσμικό χαρακτήρα και πηγαίνουν  ακόμα και σε ψυχολογικό χαρακτήρα. Το ηθικό των αστυνομικών των αστυνομικών αυτή τη στιγμή είναι στο ναδίρ, στο χαμηλότερο σημείο της τελευταίας 40ετίας. Θα  καθίσουμε με  τον Υπουργό Θα τα συζητήσουμε να βρούμε μία κοινή συνισταμένη  για να μπορέσουμε να λύσουμε και  προβλήματα του προσωπικού.
Τα κυριότερα θέματα που θα θέσουμε στον  Υπουργό είναι τα προβλήματα που έχουμε με το μισθολόγιο, με το βαθμολόγιο, το πενθήμερο και άλλα.
Ο κ. Χρυσοχοϊδης είναι αυτό που λέμε παλιά καραβάνα είναι αυτό που λέμε “the right man for the right job” και έχει και το “know how”. Από έναν τέτοιο άνθρωπο ζητάς και περισσότερα, δεν του δίνεις περίοδο χάριτος. Θα κάνουμε τις συναντήσεις μαζί του και θα προβούμε σε ανακοινώσεις»

Ακούστε εδώ το ηχητικό απόσπασμα

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com