Βράζει η Σητεία – Δυναμικό συλλαλητήριο για το νοσοκομείο στις 5 το απόγευμα

Μέρα δυναμικών κινητοποιήσεων στη Σητεία – Ζητούν στελέχωση του νοσοκομείου

Αναγκάστηκε να ανακαλέσει την απόφαση του ο δήμαρχος της Σητείας Γιώργος Ζερβάκης να κλείσουν οι σχολικές μονάδες σήμερα Δευτέρα 18Σεπτεμβρίου, μετά το τηλεφώνημα της γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μαρίας Κοζυράκη ως ένδειξη.

Η σχετική απόφαση, τον ενημέρωσε πως είναι παράνομη και καταχρηστική και επισύρει πειθαρχικές και διοικητικές ευθύνες. ακόμη και ότι μπορεί να κριθεί παράνομη η διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου από τον ίδιο. Κατά συνέπεια, ο κ. Ζερβάκης ανακάλεσε την απόφαση παρά την πρόθεση της δημοτικής αρχής για ενίσχυση του συλλαλητηρίου.

Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου όσο και του ΕΠΑΛ Σητείας προχώρησαν σήμερα σε κατάληψη διεκδικώντας το δικαίωμά τους στην υγεία. Ενώνουν τις φωνές τους με ολόκληρη την τοπική κοινωνία και αγωνίζονται για να σταματήσει η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Σητείας. «Για να έχει μέλλον ο τόπος μας, η ζωή μας, η οικογένεια και οι φίλοι μας» όπως δηλώνουν οι ίδιοι.


Η ανακοίνωση του Δήμου Σητείας για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας:

Την Δευτέρα 18/9 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση και υποβάθμιση κλινικών του Νοσοκομείου Σητείας. Καλούμε όλους τους συνδημότες να συμμετέχουν ενεργά και δυναμικά, απαιτώντας την πλήρη στελέχωση όλων των κλινικών και την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου Σητείας. Οι εκδηλώσεις οργανώνονται από συντονιστική επιτροπή.

Η παρουσία όλων είναι επιβεβλημένη.Στην ανακοίνωσή της η συντονιστική επιτροπή για τις σημερινές κινητοποιήσεις αναφέρει:

«1) Στις 11:00 το πρωί, η Συντονιστική Επιτροπή παραδίδει ψήφισμα με τα αιτήματά μας στη διοίκηση του Νοσοκομείου, στην 7-ΥΠΕ και στο Υπουργείο Υγείας 2)Στις 5:00 το απόγευμα ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΣΗΤΕΙΑ-ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ και 3)Και στις 6:30 το απόγευμα, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΑ ΠΛΑΤΑΝΑΡΙΑ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ. Δηλώνουμε ότι εάν η κυβέρνηση δείξει αδιαλλαξία, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, οι κινητοποιήσεις θα επαναληφθούν ΑΜΕΣΑ και σε υψηλότερους τόνους. ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ»https://www.facebook.com/sitiacity/posts/pfbid0UQzaRtkfaiAzvPrLWuy3WJiF3X72p7Biv46KFGrc7HTXiATGRdRCYLH65kMdWGs8l

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com