Την παραλία της Άμμου στον Αγιο Νικόλαο επέλεξε για πρώτη φορά χελώνα Caretta caretta να φτιάξει τη φωλιά της!

Την παραλία της Άμμου στην πόλη του Αγίου Νικολάου επέλεξε μια χελώνα Caretta caretta να γεννήσει τα αυγά της! Κάτι που «συμβαίνει» για πρώτη φορά» όπως είπε ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ Μιχάλης Φαρσάρης μιλώντας στην εκπομπή της Δέσποινας Κουτάντου «Ναι μεν αλλά».
Μετά την επικοινωνία που έγινε με τον σύλλογο για την προστασία θαλάσσιας χελώνας «ΑΡΧΕΛΩΝ» τοποθετήθηκε περίφραξη & μπήκαν ενημερωτικές πινακίδες.
Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και νερό
Όπως αναφέρει στις οδηγίες που δίνει στην ιστοσελίδα του ο «ΑΡΧΕΛΩΝ» 

αν στην παραλία που έχει αφήσει τα αυγά της η χελώνα υπάρχουν ανθρώπινες δραστηριότητες που είναι απειλές για την πιθανή φωλιά (δηλαδή λειτουργούν μαγαζιά, υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες ) θα πρέπει να ενημερωθούν οι  κάτοικοι ,να γίνει περίφραξη του χώρου πέριξ της  φωλιάς, να απομακρυνθούν ομπρέλες και να σβήσουν τα φώτα, κάτι που «είναι δύσκολο στην συγκεκριμένη περίπτωση» όπως τόνισε ο κ. Φαρσάρης. 
Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες
Όταν μετά από 55 περίπου ημέρες τα βγουν τα χελωνάκια σύμφωνα με τις οδηγίες του «ΑΡΧΕΛΩΝ» 
«Δεν πρέπει να αγγίζει ή να μεταφέρει κανείς τους νεοσσούς στη θάλασσα γιατί είναι απολύτως αναγκαίο για την επιβίωση τους να φτάσουν στη θάλασσα με τις δικές τους δυνάμεις. Αν δείτε χελωνάκια να βγαίνουν από φωλιά ημέρα, ανοίξτε ένα διάδρομο στην άμμο και προστατέψτε τα από τον ήλιο, σκιάζοντάς τα, μέχρι να μπουν στην θάλασσα! Και σ’ αυτή την περίπτωση χρειάζεται η ενημέρωση της οικείας Λιμενικής αρχής πριν ληφθούν οποιαδήποτε μέτρα προστασίας (π.χ. ενημέρωση ανθρώπων, σκίαση χώρου πέριξ της φωλιάς, απομάκρυνση ομπρέλας, σβήσιμο φώτων για τα χελωνάκια)».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com