«Αν δεν το ζεις δεν σε νοιάζει, δεν ασχολείσαι…»: Ο προέδρος του Συλλόγου Φίλων ΑμεΑ Μεραμβέλλου στο Λατώ fm

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου και καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με την υιοθέτηση του Προγράμματος Δράσης για τα ΑμεΑ το Δεκέμβριο του 1992.

Η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας συνδέεται με την υιοθέτηση από το διεθνή οργανισμό στις 3 Δεκεμβρίου 1982 του προγράμματος δράσης για τα ΑΜΕΑ, το οποίο οδήγησε στην υπογραφή της διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στις 30 Μαρτίου 2007. (Η Κύπρος την κύρωσε το 2011 και η Ελλάδα το 2012). Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, περίπου 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από κάποιας μορφής αναπηρία, το 80% των οποίων ζει στις αναπτυσσόμενες χώρες.


«H ανθρωπότητα συνολικά απέχει πολύ ακόμη από το επιθυμητό επίπεδο, όσον αφορά την αντιμετώπιση των ΑμεΑ. Έχω κουραστεί. Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Αν δεν το ζεις δεν σε νοιάζει, δεν ασχολείσαι. Ήμασταν απομονωμένοι, τώρα με τον κορωνοϊό είμαστε ακόμα περισσότερο»

Με τα λόγια αυτά, ο Γιώργος Μαυροφόρος, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων ΑμεΑ Μεραμβέλλου, περιέγραψε την πραγματικότητα και εξέφρασε την απογοήτευσή του, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Σγουρού «Πρώτη Ματιά στην Ενημέρωση».
 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com