Πανελλαδικές: Ανακοινώθηκε ο αριθμός των φετινών εισακτέων – Δείτε την κατανομή σε ΑΣΤΕΚ και Σχολές του ΕΛΜΕΠΑ σε Άγιο Νικόλαο, Σητεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνει ότι δημοσιεύτηκε η Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό του αριθμού εισακτέων σπουδαστών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025.

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, ο συνολικός αριθμός των εισακτέων για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά θα ανέλθει σε 68.851, έναντι 68.574 θέσεων που ανήλθαν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024. Από τις 277 θέσεις οι 100 αφορούν το νέο τμήμα Ψυχολογίας του ΔΠΘ. 

Παράλληλα παρατηρούνται μικρές αυξομοιώσεις θέσεων σε πολλά τμήματα.

Παράλληλα παρατηρούνται μικρές αυξομοιώσεις θέσεων σε πολλά τμήματα.

  • Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την απόφαση με τους πίνακες του αριθμού εισακτέων ανά τμήμα
  • Πατήστε εδώ για να συγκρίνεται τον αριθμό εισακτέων , ανά τμήμα, σε σχέση με πέρσι

Όπως αποτυπώνεται και στο σχετικό ΦΕΚ, ο μέγιστος αριθμός εισακτέων για την Ανώτερη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΑΣΤΕΚ) στον Άγιο Νικόλαο ορίζεται στους 123 (έναντι 122 πέρυσι), στους 130 για το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΕΛΜΕΠΑ στον Άγιο Νικόλαο (ίδιος αριθμός με πέρυσι) και στο Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας του ΕΛΜΕΠΑ στη Σητεία η εισαγωγή μέχρι 152 σπουδαστών (έναντι 150 πέρυσι).

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024, θα ακουστεί για τελευταία φορά το κουδούνι στα λύκεια της χώρας, καθώς η ημέρα αυτή έχει οριστεί ως η τελευταία ημέρα μαθημάτων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας, οι απολυτήριες -ενδοσχολικές- εξετάσεις των μαθητών της Γ’ Λυκείου θα διεξαχθούν την ερχόμενη εβδομάδα, 20-27 Μαΐου.

Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα ριχτούν στη μάχη των Πανελλαδικών στις 31 Μαΐου, μέχρι και τις 12 Ιουνίου. Το χρονικό διάστημα διεξαγωγής των Πανελλαδικών για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ έχει οριστεί μεταξύ 30 Μαΐου και 11 Ιουνίου. Όσον αφορά στις προαγωγικές εξετάσεις για την Α’ και Β’ Λυκείου, αυτές θα διεξαχθούν κατά το διάστημα 20 Μαΐου-14 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι ημερομηνία λήξης μαθημάτων για τα γυμνάσια έχει οριστεί η 29η Μαΐου και έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων στο διάστημα 3-17 Ιουνίου 2024. Τέλος, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της επικράτειας θα παραμείνουν ανοικτά έως τις 14 Ιουνίου 2024.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com