Ο Θωμάς Χαριτάκης στο Λατώ fm: «136 οι ωφελούμενες οικογένειες του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αγ. Νικολάου – Οι δημότες αποδεικνύουν και φέτος ότι φιλότιμο και αλληλεγγύη είναι στο dna του Έλληνα»

«Η αλληλεγγύη, η βοήθεια στους συμπολίτες είναι πάρα πολύ σημαντική και θέλω να καταθέσω στην εκπομπή σας ότι πραγματικά οι συμπολίτες μας έχουν δείξει υψηλό αίσθημα ευθύνης και φέτος ειδικά έχουν προσφέρει πάρα πολύ στο κοινωνικό παντοπωλείο για τις ανάγκες των συνανθρώπων μας και πραγματικά δείχνουν καθημερινά ότι το φιλότιμο υπάρχει ακόμα και είναι στο dna του Έλληνα» τόνισε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Αγίου Νικολάου Θωμάς Χαριτάκης μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και τους Νίκο Σγουρό και Δέσποινα Κουτάντου. 

Ο ίδιος θέλησε να ευχαριστήσει και δημόσια μια ομάδα ανθρώπων (σ.σ. θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους) που προσέφεραν ολοκαίνουργια παιχνίδια για τα παιδιά των ωφελούμενων οικογενειών του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αγ. Νικολάου. «Αυτές τις μέρες έρχονται συνέχεια άνθρωποι και φέρνουν από μία ντενέκα λάδι μέχρι τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ σημαντικό ενώ σήμερα περιμένουμε τον αστυνομικό διευθυντή να μας φέρει αρκετά κιλά κρέας για να μοιράσουμε στους ωφελούμενους του κοινωνικού παντοπωλείου. Οι ωφελούμενες οικογένειες πήραν τα πράγματά τους για τα Χριστούγεννα, με τρόφιμα και ότι τους αναλογεί, παιχνίδια, γλυκά που έφτιαξαν και τους προσέφεραν οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς και τους ευχαριστώ. Επίσης, τις επόμενες ημέρες με τη δωρεά που θα μας κάνει το σουπερμάρκετ Μεθυμάκη – Μηναδάκη με πάνω από 150 κιλά φρέσκο κρέας, θα μπούμε στη διαδικασία να μοιράσουμε και δεύτερη παρτίδα για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς».

Όπως ανέφερε, οι ωφελούμενες οικογένειες του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αγ. Νικολάου είναι 136.

«Το κοινωνικό παντοπωλείο διαχειρίζεται χρήματα και πόρους του ΕΣΠΑ, είναι ένα πρόγραμμα Ευρωπαϊκό πολιτιστικό και επ’ ευκαιρία να πούμε ότι ως τις 31/12 όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα οικονομικό και ότι χρειάζονται τη βοήθειά μας, θα πρέπει να πάνε στο κοινωνικό παντοπωλείο στην οδό Χορτατσών, για να συμπληρώσουν μία αίτηση έτσι ώστε να μπορούν, βάσει κριτηρίων, και αυτοί να είναι ωφελούμενοι από τις υπηρεσίες του. Είμαστε δίπλα στους ανθρώπους και εάν διαπιστώσουμε ότι κάποιος έχει ανάγκη θα σταθούμε δίπλα και πέρα από τα χρήματα του ΕΣΠΑ, κλπ. Αυτό που κάνουμε είναι χρέος μας και αντικατοπτρίζει και την κοινωνία μας».

Σε εγρήγορση παραμένει, πρόσθεσε, και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» που προσφέρει και βοηθά ακόμη και στο μοίρασμα των τσαντών.

«Δεν είμαστε τέλειοι, προφανώς μας ξεφεύγουν πράγματα, αλλά θέλουμε να βοηθήσουμε και μακάρι οι συμπολίτες μας να μας κινητοποιήσουν ακόμη περισσότερο, άλλωστε εχθρός του καλού είναι το καλύτερο» σημείωσε. 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com