Ο Διοικητής της Τροχαίας Αγίου Νικολάου στο Λατώ fm: «Ο κόσμος να προσαρμόσει το γιορτινό του τραπέζι για το μεσημέρι – Η νέα χρονιά να ξαναφέρει το χαμόγελο που έχει χαθεί ή κρύβεται από τη μάσκα»

Για τους ελέγχους τις ημέρες των εορτών και όλα όσα πρέπει να προσέξουν οι πολίτες τόσο αναφορικά με τα περιοριστικά μέτρα, όσο και με την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας μίλησε ο Διοικητής της Τροχαίας Αγίου Νικολάου Πέτρος Ζερβάκης στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και τους Νίκο Σγουρό και Δέσποινα Κουτάντου.

Μέχρι σήμερα και από τις 2/11 έχουν βεβαιωθεί όπως είπε περί τις 400 παραβάσεις στην περιφέρεια του Δήμου Αγίου Νικολάου που αφορούν και τη μη χρήση μάσκας και άσκοπες μετακινήσεις, με την πλειονότητα, ωστόσο, των πολιτών να έχει, όπως τόνισε, συμμορφωθεί με τα μέτρα.

Σχετικά με τις μετακινήσεις, είπε ότι «εντός της ημέρας αναμένουμε και εμείς διευκρινιστικές οδηγίες ισχύει μέχρι τώρα το ΦΕΚ της 10/12», με τα μέχρι 9 άτομα στο γιορτινό τραπέζι, ενώ παραμένει και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, ενώ όλοι  όσοι επιθυμούν να μετακινηθούν να στέλνουν τον κωδικό 6 στο 13033.

«Ο κόσμος θα πρέπει να προσαρμόσει τα γιορτινά τραπέζια του το μεσημέρι» σημείωσε, ενώ προέτρεψε επίσης τους πολίτες να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες αυτές τις μέρες και να αποφεύγουν την κατανάλωση αλκοόλ όταν πρόκειται να οδηγήσουν και να τηρούν γενικά και να σέβονται τον Κ.Ο.Κ..

Σχετικά δε με όσα ειπώθηκαν και γράφτηκαν τις τελευταίες ημέρες περί ελέγχων της Αστυνομίας ακόμη σε σπίτια, ο κ. Ζερβάκης τόνισε πως «σε εμάς δεν έχει φτάσει τέτοια οδηγία, για εμάς τους αστυνομικούς είναι πολύ δύσκολο να ελέγξουμε τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε ποιο γιορτινό τραπέζι πηγαίνει ο κάθε πολίτης που θα δούμε στο δρόμο ή να ελέγξουμε το κάθε σπίτι πόσα άτομα έχει, είναι θέμα ατομικής ευθύνης του κάθε πολίτη».

Ευχήθηκε, επίσης, η νέα χρονιά, πέρα από υγεία, αγάπη και αισιοδοξία, «να φέρει ξανά και το χαμόγελο στα χείλη μας. Ένα χαμόγελο που έχει χαθεί λόγω και λόγω της κακής ψυχολογίας που έχει ο κόσμος αλλά και λόγω της χρήσης της μάσκας».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com