Ο πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Λασιθίου στο Λατώ fm: Ζητάμε απόσυρση και διόρθωση των δασικών χαρτών, θα κινδυνεύσουν περιουσίες πολιτών – Την Παρασκευή στο Ηράκλειο ο υπουργός Περιβάλλοντος

«Ζητάμε απόσυρση και διόρθωση των δασικών χαρτών, ζητάμε οι τίτλοι ιδιοκτησίας που έχουμε να ληφθούν υπόψη στη σύνταξη των νέων χαρτών που πρέπει να συντάξει η κυβέρνηση έτσι ώστε οι περιουσίες που έχουν όχι μόνο οι κτηνοτρόφοι, γιατί το πρόβλημα δεν είναι κτηνοτροφικό ούτε αγροτικό, είναι ολόκληρης της κοινωνίας και όλων των πολιτών και να αποδοθούν τα χρήματα να αποδοθούν τα χωράφια σε αυτούς που τα έχουν και όχι στο το οποίο ελληνικό δημόσιο που πιστεύω ότι λειτουργεί έξυπνα, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας». Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Λασιθίου Γιάννης Μπρόκος μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.

«Όποιος έχει αγρούς θα χάσει περιουσίες, ο φόβος είναι υπαρκτός, δεν είναι κάτι που υποψιαζόμαστε, η κυβέρνηση με την παράταση που έδωσε χθες ουσιαστικά πήγε πιο πίσω το πρόβλημα».

Την Παρασκευή, όπως ανέφερε, «θα βρίσκεται όπως μαθαίνω στο Ηράκλειο ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σκρέκας και αναμένουμε εάν θα έχουμε ανακοινώσεις για την Κρήτη και για τη νησιωτική Ελλάδα γιατί το μεγάλο πρόβλημα το έχουμε Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Πιστεύω ότι πρέπει πρέπει να αποσύρει και να ξανακοιτάξει τους δασικούς χάρτες και να τους αναρτήσει διορθωμένους και για να μην παρεξηγηθούμε από τον κόσμο εμείς δεν είμαστε κατά της σύνταξης των δασικών χαρτών, είμαστε υπέρ και έπρεπε να γίνει όπως  και το κτηματολόγιο από χρόνια, είμαστε μία χώρα η οποία στο θέμα των της υπαίθρου των περιουσιών της υπαίθρου είμαστε πραγματικά ένα μπάχαλο, πρέπει να υπάρξει μία τάξη όχι όμως να αρπάξει η κυβέρνηση το κράτος τις περιουσίες μας με το έτσι θέλω και να της δώσει αύριο – μεθαύριο ακόμα και σε ιδιώτες. Πρέπει να υπάρχει αφύπνιση στην κοινωνία δεν είναι μία χούφτα άνθρωποι κτηνοτρόφοι που διαμαρτύρονται, πρέπει ολόκληρη η κοινωνία να αντιδράσει».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com