Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΓΝΑΝ στο Λατώ fm: «Είμαστε στο ‘κόκκινο’ και χωρίς άδειες για μήνες για να εξυπηρετούμε τον κόσμο και να λειτουργεί σωστά το Νοσοκομείο – Αυτά ζητήσαμε από τον αναπλ. υπουργό Υγείας»


δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Νίκος Κλώνος, μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν, όπως είπε, τον κ. Κοντοζαμάνη σχετικά με τα ζητήματα της μονιμοποίησης του επικουρικού προσωπικού – στον Άγιο Νικόλαο υπηρετούν 140 υγειονομικοί με διάφορες μορφές εργασίας –  της προκήρυξης για το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, για το θέμα των βαρέων και ανθυγιεινών «το οποίο όπως μας είπε το εξετάζουν θετικά».

Επίσης, τέθηκε στον αναπλ. υπουργό Υγείας η οκταετής υποχρεωτική παραμονή για κάποιον που διορίζεται μόνιμα στο Λασίθι, μέσω πρόβλεψης στη σχετική προκήρυξη. «Όπως μας είπε, είναι κάτι που ήδη το επεξεργάζονται όχι μόνο για την περίπτωση του Λασιθίου αλλά και για άλλες περιοχές στην Ελλάδα που χρησιμοποιούν τα εκεί νοσοκομεία για διορισμό και μετά φεύγουν».

Ζητήθηκε, επίσης,  ανέφερε, η επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους υγειονομικούς και να υπάρχει διαβάθμιση αναλόγως με την έκθεση στην επικινδυνότητα.

Ο κ. Κλώνος τόνισε ότι «τούτη την ώρα η κατάσταση είναι καλύτερη σε σχέση με παλαιότερα», με το προσωπικό να βρίσκεται στο «κόκκινο», όπως είπε, «αφού τελούμε και υπό αναστολή αδειών αλλά βρισκόμαστε σε θέσεις μας προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο και να ανταπεξέλθουμε στην εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου μας – πρώτα για όλους μας που εργαζόμαστε εδώ είναι το Νοσοκομείο».

Τέλος, ζήτησε από τον κόσμο που έρχεται στο νοσοκομείο «να ακολουθεί τα Πρωτόκολλα και τις οδηγίες του προσωπικού, είναι πάρα πολύ σημαντικό για μας ο κόσμος που έρχεται να ακολουθεί τις οδηγίες που του δίνονται από το Ιατρικό, το νοσηλευτικό ή το λοιπό προσωπικό». Έχουν υπάρξει, τόνισε, περιπτώσεις πολιτών «που προσέρχονται στο ΓΝΑΝ χωρίς να υπάρχει λόγος, γιατί αν υπάρχει λόγος υπάρχει ανάλογη βεβαίωση από το ίδρυμα, ή κάποιοι που έρχονται και δεν θέλουν να φορέσουν μάσκα ή φοράνε τη μάσκα τους χαμηλά κάτω και όχι σωστά όπως πρέπει να καλύπτει από όλο το πρόσωπο μπροστά».

Κρούσμα όπως είπε το τελευταίο διάστημα στους εργαζομένους του ΓΝΑΝ δεν έχει υπάρξει, «κάτι που δείχνει και την πολύ καλή δουλειά που κάνουν οι συνάδελφοι σε όλα τα μέρη του Νοσοκομείου».
 
Πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι του ΓΝΑΝ έχουν εμβολιαστεί.


Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com