Ο Γιάννης Στεφανάκης στο Λατώ fm: «Το Κ.Υ. Οροπεδίου είναι πλήρως στελεχωμένο αλλά δεν υπάρχουν εμβόλια – Απολύμανση χώρων σήμερα στην περιοχή λόγω πιθανών περιπτώσεων κρουσμάτων»

«Το Κ.Υ. Οροπεδίου είναι στελεχωμένο αλλά δεν υπάρχουν εμβόλια – Το 20% των υπερηλίκων της περιοχής έχει εμβολιαστεί, είναι δύσκολο οι ηλικιωμένοι να μεταφέρονται σε άλλες περιοχές», όπως τόνισε ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό, αναφορικά με τις καταγγελίες που έκανε ο ίδιος την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά με απουσία εμβολίων από την περιοχή, όπου οι περισσότεροι κάτοικοι είναι υπερήλικες.

Οι ηλικιωμένοι της περιοχής πρέπει, είπε, αναγκαστικά να μεταβαίνουν σε Άγιο Νικόλαο ή Νεάπολη για να εμβολιαστούν. «Κάτι δύσκολο, που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν το κάνουν καν».

Σύμφωνα με τον κ. Στεφανάκη, «το Κέντρο Υγείας στο Οροπέδιο είναι στελεχωμένο και με ιατρικό και με νοσηλευτικό προσωπικό, οπότε το μόνο που απομένει είναι να αποσταλούν τα εμβόλια. Ήδη έχει τοποθετηθεί από την Περιφέρεια και το δεύτερο κοντέινερ, εμείς είχαμε τοποθετήσει ως Δήμος το πρώτο που είναι για εξετάσεις για πιθανά κρούσματα. Κάναμε έκκληση προς τον Υπουργό υγείας και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ να αποστείλουν άμεσα τα εμβόλια, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε».

Από το 100% των υπερηλίκων του Οροπεδίου, τόνισε, «έχει μέχρι τώρα εμβολιαστεί περί το 20%, γιατί θα πρέπει και κάποιος να τους μεταφέρει, κάτι που δεν είναι και τόσο εύκολο στην περίοδο που ζούμε». 

Εξάλλου, πιθανές περιπτώσεις κρουσμάτων οδήγησαν, όπως ανέφερε, σε προληπτικό κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου την Τρίτη. 

Όπως είπε, έχουν γίνει ήδη μοριακά τεστ σε μία οικογένεια η οποία πιθανόν να έχει εκτεθεί σε επιβεβαιωμένο κρούσμα με οικογένεια εκτός Οροπεδίου, με τα αποτελέσματα να αναμένονται σήμερα. 

Από το πρωί της Τρίτης γίνονται, πρόσθεσε, και απολυμάνσεις βάσει των πρωτοκόλλων σε όλους τους χώρους όπου συνωστίζεται κοινό (αστυνομία, γηροκομείο, ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική, σχολεία, δασαρχείο).

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com