Ο Μανόλης Θραψανιώτης στο Λατώ fm: «Ευχή όλων του χρόνου τέτοιες μέρες οι πλατείες να είναι γεμάτες και οι φωνές των παιδιών να καλύπτουν την πόλη…»

«Ευχή όλων του χρόνου τέτοιες μέρες οι πλατείες να είναι γεμάτες και οι φωνές των παιδιών να καλύπτουν την πόλη…» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και τους Νίκο Σγουρό και Δέσποινα Κουτάντου.

Όπως είπε «είναι γεγονός ότι αυτός ο χρόνος σημαδεύτηκε από την πανδημία με ότι αποτελέσματα έχει αυτό, με χιλιάδες νεκρούς και στη χώρα μας, με ένα σύστημα Δημόσιας Υγείας το οποίο έχει φτάσει στα όριά του, με τους εργαζόμενους να έχουν πληρώσει και αυτοί βαρύ το τίμημα στην προσπάθειά τους να σώσουν αρρώστους, είναι μία κατάσταση και μία χρονιά την οποία τουλάχιστον από αυτή την άποψη δεν θέλει να τη θυμάται κανείς, να περάσει που λέει ο λόγος και ο καινούργιος χρόνος να είναι χρόνος απαλλαγής από αυτή την αυτή την πανδημία. Θέλω να επισημάνω ότι προηγούμενα χρόνια και όταν είμαστε ήμουν στη δημοτική αρχή η σημερινή μέρα ήταν μία μέρα γιορτής για τα παιδιά και για τους μεγάλους, με τις πλατείες γεμάτες, με τις φωνές τους να καλύπτουν την πόλη, αυτή την εικόνα δυστυχώς δεν θα τη δούμε σήμερα. Εύχομαι πολύ σύντομα να γίνει ξανά μία συνηθισμένη εκδήλωση για τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους. Ευχή όλων μας είναι αυτή, ο καινούργιος χρόνος να είναι πολύ καλύτερος, να απαλλαγούμε από την πανδημία, όλοι ελπίζουμε στο εμβόλιο, όμως το εμβόλιο από μόνο του δεν μπορεί να φέρει αυτή την ανακούφιση. Θα πρέπει όπως είπε να ακολουθούνται και να εφαρμόζονται οι οδηγίες των επιστημόνων και μόνο αυτές, «ότι αφορά και στο άνοιγμα των σχολείων, στο lockdown, σε ότι αφορά τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τις συναθροίσεις και μία σειρά ζητήματα. Τα οποία δυστυχώς ορισμένες υπερβολές οδήγησαν σε εξάπλωση του ιού στη Θεσσαλονίκη, την Δυτική Μακεδονία και μία σειρά περιοχές. Με το εμβόλιο αλλά και με τη δική μας τη συμμετοχή και την ατομική ευθύνη, η οποία όμως τόσο πολύ κακοποιήθηκε και παρερμηνεύτηκε θα πρέπει να περάσουμε αυτό το σκόπελο».

Όπως υπογράμμισε, «η Αξιωματική αντιπολίτευση είναι σοβαρή, εκείνα που δεν είναι σοβαρά είναι τα συστημικά μέσα ενημέρωσης τα οποία μεταδίδουν επιλεκτικά αυτά που θέλουν, με χαρακτηρισμούς για την πρωθυπουργό, τη σύζυγό του και τους υπουργούς, χωρίς να επιτρέπεται να ακούγεται η φωνή της αντιπολίτευσης και το λέω με υπευθυνότητα αυτό, η φωνή όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης δυστυχώς δεν φτάνει στα σπίτια. Ευτυχώς που υπάρχουν τα τοπικά Μέσα ενημέρωσης και το διαδίκτυο.

Τόνισε πως «η πανδημία αυτή δίνει την ευκαιρία στην κυβέρνηση να περνάει πάρα πολύ σκληρά μέτρα όπως π.χ. την εξίσωση των κολεγίων με τα πανεπιστήμια, ήδη το ΤΕΕ και η Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελλάδας έχουν προσφύγει στο ΣτΕ για την κατάργηση αυτής της τροπολογίας που ήταν νυχτερινή και της τελευταίας στιγμής, ενώ πέρασε και άλλη μία τροπολογία από την κ. Κεραμέως η οποία αφορά τον περιορισμό των εισακτέων στα πανεπιστήμια με 20.000 περίπου υποψηφίους να μην μπαίνουν φέτος σε αυτά, είναι μία μεγάλη κουβέντα

Όπως σημείωσε ο κ. Θραψανιώτης, «εκτός από τα δύο σχολές στο Λασίθι οι οποίες παραπέμφθηκαν στις καλένδες, κινδυνεύουν και τα ήδη λειτουργούντα τμήματα και θα πρέπει να γίνει κατανοητό αυτό και από την τοπική αυτοδιοίκηση και από την περιφέρεια και από το Λασιθιώτικο λαό».

Πρόσθεσε και ότι «το 2021 είναι και μία χρονιά σταθμός για την χώρα μας, συμπληρώνονται τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και τη δημιουργία του νέου ελληνικού κράτους, είναι μία μεγάλη συζήτηση και δεν πρέπει να περάσει έτσι με πανηγύρια και εορτασμούς αλλά πρέπει πιστεύω να γίνει μία ουσιαστική συζήτηση για αυτά τα 200 χρόνια, τι λάθη έγιναν, τι καταφέραμε, τι έπρεπε να κάνουμε, ούτως ώστε να μπορέσουμε να τα έχουμε για το μέλλον σαν οδηγό, να αποφύγουμε δηλαδή τα λάθη του παρελθόντος και να δούμε το μέλλον με αισιοδοξία».

Ευχήθηκε, κλείνοντας, καλή χρονιά σε όλους, με υγεία, οι ευχές όλων καταλήγουν σε αυτό, το δημόσιο σύστημα υγείας από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα έχει περίπου λιγότερο προσωπικό σε αντίθεση με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης όπου έχει παραπάνω 7,500 προσωπικό. Από αυτό μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης δεν είναι υγεία αλλά είναι η αστυνομοκρατία».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com