Ο Γιάννης Πλακιωτάκης στο Λατώ fm: «Κάνουμε το εμβόλιο και συνεχίζουμε να προσέχουμε για να νικήσουμε την πανδημία και να κερδίσουμε πάλι τις ζωές μας»

«Ευχαριστώ τους φίλους μου, τους συμπατριώτες μου και όλο τον κόσμο για το ενδιαφέρον και την αγάπη που έδειξε σε όλη τη διάρκεια της νοσηλείας μου στο νοσοκομείο και νομίζω ότι με την ευκαιρία των εορτών εγώ ήθελα καταρχήν να ευχηθώ σε όλους υγεία, όμορφες στιγμές με τα αγαπημένα πρόσωπα. Βέβαια αυτές οι γιορτές είναι διαφορετικές και δεν έχουν καμία σχέση με προηγούμενες γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ας αναπληρώσουμε λοιπόν όσα μας λείπουν με πολλή περισσότερη αγάπη, αλληλεγγύη και κοινωνική υπευθυνότητα». Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτής Λασιθίου της Ν.Δ. Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και τους Νίκο Σγουρό και Δέσποινα Κουτάντου.

Αναφερόμενος στην έναρξη των εμβολιασμών για τον κορωνοϊό σε όλη τη χώρα, είπε πως «ένα από τα πιο ευχάριστα γεγονότα του 2020 που κλείνει είναι το εμβόλιο, η επιστήμη έχει κάνει σπουδαία δουλειά και ουσιαστικά διαμορφώνει τις συνθήκες για να μπορέσουμε να νικήσουμε τον ιό. Και εγώ πραγματικά κάνω έκκληση στους συμπατριώτες τους συμπολίτες μου, όταν θα έρθει η σειρά τους να εμβολιαστούν, διότι με αυτό τον τρόπο μπορούμε να νικήσουμε τον ιό δημιουργώντας βέβαια και συνθήκες συλλογικής ανοσίας». 

Με αυτό τον τρόπο θα προστατεύσουμε και τον εαυτό μας αλλά και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Άρα είναι μία πολύ μεγάλη κατάκτηση της επιστήμης, δημιουργεί συνθήκες αισιοδοξίας, όμως από την άλλη δεν πρέπει να βιαζόμαστε, ούτε να δημιουργούνται συνθήκες εφησυχασμού, πρέπει με θρησκευτική ευλάβεια να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα προφύλαξης και αυτό βέβαια είναι κάτι που θα πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους μας».

Για τη δική του ‘περιπέτεια’ με τον κορωνοϊό, που τον κράτησε στον ‘Ευαγγελισμό’ για παραπάνω από 20 μέρες, ο κ. Πλακιωτάκης είπε πως «εγώ ήμουν από τους άτυχους, γιατί πέρα από τον ιό είχα να αντιμετωπίσω και μία ενδονοσοκομειακή λοίμωξη η οποία παρέτεινε την παραμονή μου στο νοσοκομείο, για αυτό και καθυστέρησα να πάρω εξιτήριο. Σε κάθε περίπτωση η εμπειρία δεν ήταν η καλύτερη, ειδικά τις πρώτες μέρες όπου έχεις να αντιμετωπίσεις ένα φονικό ιό, ο οποίος δεν γνωρίζεις ποια είναι τα όρια του, εκεί δημιουργούνται σίγουρα συνθήκες ανησυχίας και φόβου, από την άλλη όμως υπάρχουν τα μηνύματα από τα αγαπημένα σου πρόσωπα, την οικογένειά σου.

Χιλιάδες συμπολίτες μας που έχουν βιώσει αυτό τον ιό σίγουρα έχουν νιώσει τη μοναξιά της ασθένειας, αφού δεν υπάρχει δυνατότητα των επισκεπτών και αναγκαστικά πρέπει να το αντιμετωπίσεις μόνος του. Έχεις όμως κοντά σου εξαιρετικούς επιστήμονες, γιατρούς , νοσηλευτικό, παραιατρικό προσωπικό που τους αξίζει ένα απέραντο ‘ευχαριστώ’ και απέραντη ευγνωμοσύνη και πραγματικά θέλω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο να επισημάνω ότι έχουμε εξαιρετικό επιστημονικό προσωπικό. Κάποιος θα πει .ναι εσύ ήσουν υπουργός και σε φρόντιζαν’, αυτό οι γιατροί και οι νοσηλευτές το κάνουν για όλους τους ασθενείς. 

Για την τελευταία τροποποιητική απόφαση για το μεταφορικό ισοδύναμο, ο υπουργός τόνισε ότι «προχωρήσαμε σε εξοροθλογισμού του μεταφορικού ισοδύναμου, με την ενίσχυση να πηγαίνει τώρα απευθείας στους κατοίκους των νησιών όπου πιλοτικά υλοποιείται το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Και πέρα βέβαια από το Diesel κίνησης, βάλαμε και το diesel θέρμανσης, οπότε στηρίζουμε τη νησιωτική Ελλάδα, τους νησιώτες μας και έχουμε σε εξέλιξη έναν πολύ σημαντικό νομοσχέδιο το οποίο θα ψηφιστεί από τα πρώτα μέσα στον Ιανουάριο, όπου για πρώτη φορά η πατρίδα μας θα αποκτήσει δημόσια νησιωτική πολιτική θα ξεφύγουμε από τις αποσπασματικές παρεμβάσεις και εισαγάγουμε μία ολοκληρωμένη πολιτική για το νησιωτικό χώρο, με σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία που θα βοηθήσουν σε πολύ σημαντικό βαθμό και την ανάπτυξη των νησιών για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που γνωρίζουμε όλοι ότι η Τουρκική προκλητικότητα είναι αυξημένη, οπότε πρέπει να δώσουμε κίνητρα στους νησιώτες μας και ιδιαίτερα στην ποιότητα των ακριτικών νησιών της πρώτης γραμμής να μείνουν στον τόπο τους.

Ευχήθηκε, κλέινοντας, «το 2021 να είμαστε όλοι υγιείς, αυτό είναι το πρώτο και αυτό που πραγματικά εύχομαι είναι να νικήσουμε την πανδημία και να κερδίσουμε πάλι τη ζωή μας, να μπορούμε να επιστρέψουμε σε κανονικές συνθήκες όπως και στο πρόσφατο παρελθόν».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com