Ο Μανώλης Καλαϊτζάκης στο Λατώ fm: Το κυβερνητικό άλλοθι του 41% τελείωσε – Συνεργασία των ευρυτέρων προοδευτικών δυνάμεων σε επίπεδο κοινωνίας και όχι ηγεσίας (ηχητικό)

«Πρέπει να δούμε πώς θα ξανακερδηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό μας σύστημα» τόνισε ο  Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Καλαϊτζάκης το πρωί της Τρίτης 11/6 στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και τον Νίκο Σγουρό στο Λατώ fm 103,3 σχολιάζοντας την κυριαρχία της αποχής και την άνοδο της Ακροδεξιάς στις φετινές Ευρωεκλογές. 

«Καταφέραμε να φύγει το κυβερνητικό άλλοθι του 41% ενώ η πτώση ήταν κάθετη της τάξης του 50% στο Λασίθι, το ΠΑΣΟΚ δεν ήλθε πανελλαδικά 2ο κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει η Αξιωματική Αντιπολίτευση ενώ καταδικάστηκε και η απόπειρα κάποιων να υφαρπάξουν έδρες από τον ΣΥΡΙΖΑ με τον κόσμο να στέλνει τη Νέα Αριστερά στις εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις. Δεν καταφέραμε να πετύχουμε το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, όλοι όμως τον Ιανουάριο μας έδειχναν διαλυμένους. Θα μελετήσουμε τα αποτελέσματα στα όργανά μας. 

Στο ερώτημα εάν συμφωνεί με το κείμενο των Τεμπονέρα-Κοτσακά για σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Νέας Αριστεράς, ο κ. Καλαϊτζάκης απάντησε πως «μία σύμπλευση που θα επιβληθεί από τα πάνω είναι καταδικασμένη να αποτύχει, σύμπλευση γίνεται από τον κόσμο. Το 2023 ο ΣΥΡΙΖΑ έτεινε πρώτος χείρα φιλίας σε ΠΑΣΟΚ και άλλες αριστερές δυνάμεις και αυτοί αρνήθηκαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει το χώρο από το προοδευτικό κέντρο μέχρι την ριζοσπαστική αριστερά. Εμείς κάνουμε άνοιγμα σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες που δεν βολεύονται με αυτή την κατάσταση».


Ακούστε αναλυτικά στο παρακάτω ηχητικό:

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com