Ο Γιώργος Μπελούκας στο Λατώ fm: «Η εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ. θα κληθεί από το κόμμα να κατονομάσει επίσημα ποιος την παρενόχλησε σεξουαλικά»

«Υπάρχουν χιλιάδες που έχουν δεχθεί τέτοιου είδους παρενόχληση θα πρέπει όλοι να σταθούμε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους να έχουν το θάρρος να σταθούν στα πόδια τους και να το καταγγείλουν. Μετά την καταγγελία της κ. Δημαδάμα, θα πρέπει στο επόμενο διάστημα θα κληθεί από τα πειθαρχικά όργανα του κόμματος να δώσει τις ανάλογες εξηγήσεις. Θα πρέπει να κατονομάσει επίσημα, δεν θα πρέπει να μένουν αοριστίες, έχουν όνομα και επίθετο αυτές οι παρενοχλήσεις». Αυτό απάντησε ο Γραμματέας της Ν.Ε. του ΚΙΝΑΛ στο Λασίθι Γιώργος Μπελούκας μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό, σχετικά με τα όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ, στον απόηχο των καταγγελιών της Σοφίας Μπεκατώρου, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Ζέφη Δημαδάμα, για παρενόχληση που υπέστη από στέλεχος, όπως ανέφερε, ευρύτερα της προοδευτικής παράταξης.

Πρόσθεσε πως θα πρέπει να μπουν κανόνες στις Ομοσπονδίες. «Όταν είσαι 29 χρόνια στη διοίκηση της Ομοσπονδίας, καταντά αυτό επάγγελμα θα πρέπει να μπουν κανόνες. Το Κίνημα Αλλαγής είναι ένα από τα κόμματα που έχει βάλει στο καταστατικό του τις δύο μόνο θητείες και αυτό θα μπορούσε να γίνει και σε άλλους χώρους».

Σημείωσε πως «αυτό θα πρέπει να το κάνουν όλοι οι άνθρωποι, είτε είναι επώνυμοι, είτε ανώνυμοι, θα πρέπει να ονομάζουμε όνομα και επίθετο για να προστατεύσουμε την τιμή και την υπόληψή του κάθε ανθρώπου. Και τέτοιες παρενοχλήσεις, δεν δέχονται μόνο οι γυναίκες αλλά και οι άντρες».

Εξάλλου, αναφορικά με τις εξελίξεις στο χώρο της υγείας στο Λασίθι,  τόνισε πως «το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου πρέπει να ενισχυθεί και να στηριχθεί, δεν φτάνουν τα παλαμάκια στα μπαλκόνια».

Όπως είπε, «ξαναερχόμαστε στα παλιά, εκεί που έχουμε ξαναρχίσει εδώ και τόσα χρόνια και δεν θέλω να ρίξω ευθύνη στη σημερινή διοίκηση του νοσοκομείου για το θέμα ότι πάντα δεν έχουμε προσωπικό στα Νοσοκομεία του Νομού Λασιθίου. Θα έπρεπε να είμαστε προετοιμασμένοι και να είχαμε μάθει από το δεύτερο lockdown, δίνονται προσωρινές λύσεις και σε λίγο καιρό θα έρθουμε πάλι εκεί που είμαστε και θα χρειαστεί η ΜΕΘ covid να ξανακλείσει λόγω μη ενίσχυσης. Εμείς οι ίδιοι χειροκροτούσαμε με το προσωπικό των νοσοκομείων και δεν έχουν πάρει καν επιδόματα, οι υγειονομικοί πρέπει να ενισχυθούν. Δεν γίνεται να ιδρύεται τμήμα ΜΕΘ covid στο Νομό Λασιθίου και να μην το στηρίζουμε με προσωπικό.

Πρέπει να κάτσουμε όλοι μαζί και να βοηθήσουμε ο καθένας όπως μπορεί. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το τι συμβαίνει, από γύρω-γύρω μαθαίνουμε τι γίνεται στο ΓΝΑΝ. Παραιτούνται γιατροί, βλέπουμε δηλώσεις τηλεοπτικές του Διοικητή ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Πότε ζήτησε ο ίδιος βοήθεια; Ας φωνάξουν μια διακομματική επιτροπή να καταθέσει ο καθένας τις προτάσεις του. Πολλές φορές έχουν πάει Επιτροπές να διαμαρτυρηθούν ακόμη και στα υπουργεία εδώ κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει.


Πρέπει να γίνουν προσλήψεις. Εάν αύριο χρειαζόταν να πάνε στη ΜΕΘ του ΓΝΑΝ 5 περιστατικά διασωληνωμένα, τι θα γινόταν; Στη Σητεία με τόσα περιστατικά, θα αντέξουμε; Όλοι μαζί, βουλευτές, κλπ, πρέπει να στηρίξουμε το νοσοκομείο, δεν φτάνει μόνο τα παλαμάκια στο προσωπικό θα πρέπει να το στηρίξουμε και να το ενισχύσουμε το προσωπικό του νοσοκομείου».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com