Ο Γιώργος Μπελούκας στο Λατώ fm: Περιοδεία του ΚΙΝΑΛ και της Φ. Γεννηματά στην Κρήτη μέσω τηλεδιάσκεψης για να συζητηθούν όλα τα προβλήματα – Στηρίζουμε τη λειτουργία των πανεπιστημιακών τμημάτων στο Λασίθι

Για τη σημερινή (στις 18:00) διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν για τα μέσα ενημέρωσης οι γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών του Κινήματος Αλλαγής στην Κρήτη, ο εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης και ο Γραμματέας Επικοινωνίας, Παναγιώτης Βλάχος, μίλησε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ στο Λασίθι Γιώργος Μπελούκας μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.

Αντικείμενο της συνέντευξης θα είναι η “ψηφιακή” περιοδεία της Προέδρου, Φώφης Γεννηματά και στελεχών του Κινήματος, που ξεκινά από τη Δευτέρα με ομιλία της στους κοινωνικούς, παραγωγικούς φορείς και σε στελέχη του Κινήματος Αλλαγής. Η αναμετάδοση και μέσα από τις τηλεοράσεις της Κρήτης και από το YouTube και από το Facebook.

Όπως είπε ο ίδιος, «σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε, το Κίνημα Αλλαγής πρωτοπορεί και σε αυτό το θέμα,  νομίζω ότι δεν έχει ξαναγίνει αυτό σε επίπεδο Κρήτης ούτε από εμάς ούτε και από άλλους χώρους, την περιοδεία μέσω τηλεδιάσκεψης, θα περιοδεύσουμε τρεις μέρες στο νησί, σήμερα θα ξεκινήσουμε στις 6:00 το απόγευμα με τη συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ της Κρήτης που θα δώσει ο γραμματέας και ο εκπρόσωπος Τύπου ο Παύλος Χρηστίδης, για να ξεκινήσουμε από τη Δευτέρα με την πρόεδρο μας  Φώφη Γεννηματά σε μία περιοδεία και σε επίπεδο Κρήτης για να μιλήσουμε με τα στελέχη της Κρήτης με τους ανθρώπους των φορέων της Κρήτης για όλα τα προβλήματα που απασχολούν το νησί. Τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η πρόεδρός μας από το Ηράκλειο, θα έρθει αργότερα το Ρέθυμνο και τα Χανιά και εμείς την Τρίτη το απόγευμα 6-8 θα βγούμε στην τηλεδιάσκεψη με τους φορείς του νομού Λασιθίου, έχουν ήδη καλεστεί 30 φορείς από το νομό Λασιθίου. Το κλιμάκιο θα αποτελείται από την πρόεδρο κ. Γεννηματά, τον Παύλο τον Χρηστίδη, τον γραμματέα του κινήματος αλλαγής Μανώλη Χριστοδουλάκη και τον πρώην βουλευτή του νομού Λασιθίου  Μιχάλη Καρχιμάκη». 

Στο πλαίσιο το τριήμερης περιοδείας θα γίνουν, ανέφερε, και τηλεδιασκέψεις με το δίκτυο της υγείας που έχει ήδη στηθεί για να εξετασρεί το θέμα της πανδημίας, τη διαχείριση της, πώς μπορεί να γίνει σταδιακά το άνοιγμα κλάδων της οικονομίας και του τουρισμού. 

Όπως είπε ο κ. Μπελούκας, «τα νούμερα δείχνουν ότι η κυβέρνηση απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας, κάποια πράγματα δεν γίνανε όπως έπρεπε να γίνουν, θέλω να πιστεύω ότι ως Κρήτη θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε και να ανοίξουμε τον τουρισμό, όπου οι άνθρωποι έχουν πάθει ζημιά. Θα μπορούσε να γίνουν προσλήψεις στα Νοσοκομεία, περισσότερα rapid tests, εμβόλια. Δίπλα μας, στο Οροπέδιο, γιατί δεν λειτουργεί εμβολιαστικό κέντρο; Εμείς θα παρουσιάσουμε την πρότασή μας στην τηλεδιάσκεψη που θα γίνει με τη Φώφη Γεννηματά».

Επίσης, πρόσθεσε ότι «θα γίνει και άλλη τηλεδιάσκεψη με τη νέα γενιά».

Για το ζήτημα της λειτουργίας των υπό αναστολή πανεπ. τμημάτων στον Άγιο Νικόλαο και στο Λασίθι εν γένει, ο κ. Μπελούκας τόνισε πως «στηρίζουμε τις προτάσεις του δήμου, της περιφέρειας για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, είμαστε εδώ μαζί με όλους τους φορείς να προσυπογράψουμε αυτή την πρόταση και να αναδείξουμε ότι όντως χρειάζονται οι πανεπιστημιακές σχολές. Το θέμα θα τεθεί και θα συζητηθεί και στην τηλεδιάσκεψη, όπως και τα θέματα του ΒΟΑΚ, του αεροδρομίου στο Καστέλι, των δασικών χαρτών».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com