Ο Μανόλης Θραψανιώτης στο Λατώ fm: Η λειτουργία των πανεπιστημιακών τμημάτων στο Λασίθι ανεστάλη με ψέματα – Ο κόσμος σταμάτησε να πειθαρχεί στα μέτρα γιατί δεν πιστεύει πλέον την κυβέρνηση

«Η κυβέρνηση ανέστειλε με ψέματα τη λειτουργία των πανεπιστημιακών τμημάτων στο Λασίθι», δήλωσε ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.

Όπως είπε «δεν πρέπει να έχουμε υπέρμετρη αισιοδοξία, παρά την ομόφωνη στήριξη από το σύνολο των φορέων που συμμετείχαν στο δημοτικό συμβούλιο και των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ, του ΜΕΡΑ25 και του ΚΚΕ, μόνη αρνητική παράμετρος ήταν η απουσία της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Πλακιωτάκης μπορεί να ήταν απασχολημένος, θα μπορούσε όμως κάποιος εκπρόσωπος του να συμμετέχει. Σε κάθε περίπτωση όμως θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν και θα ασκήσουμε πίεση ώστε να λειτουργήσουν τα τμήματα στο νομό Λασιθίου. Για πρώτη φορά μπήκε στο κάδρο της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και τώρα ακυρώνεται αυτή η προσπάθεια, για άλλη μία φορά  ακόμα ο νομός Λασιθίου φαίνεται ότι είναι το αποπαίδι της Κρήτης για την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας», αναφερόμενος 
στις δηλώσεις που έκανε ο κύριος Συρίγος «ο οποίος βέβαια θέλω να πω ότι ήταν τελείως ανενημέρωτος γιατί είπε είπε πράγματα τα οποία ήταν ψέματα. Ήταν ψέμα η αιτιολογία με την οποία μπήκαν σε αναστολή τα τμήματα μεταξύ των οποίων της Κρήτης και προφανώς και του νομού Λασιθίου, πρώτο ψέμα ότι ήταν προεκλογικό ρουσφέτι λειτουργία η δημιουργία των πανεπιστημιακών τμημάτων. Δεύτερο ψέμα ήταν η αιτιολογία ότι δεν υπήρχαν μελέτες.

Με τη συνεργασία του δήμου έγινε και κατατέθηκε τεκμηριωμένη μελέτη που λέει ότι υποδομές υπάρχουν, όπως ειπώθηκε και στο συμβούλιο. Η ΝΔ με ψέματα που χρησιμοποιεί συνειδητά προσπαθεί να ακυρώσουν την προσπάθεια αυτή για αναπτυξιακή προοπτική που θα έδιναν αυτά τα τμήματα. Τα δε λειτουργούντα τμήματα και αυτά θα κινδυνέψουν με τη θέσπιση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής. Εγώ θέλω να διαβεβαιώσω ότι τα τμήματα αυτά θα λειτουργήσουν με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όταν επανέλθουμε».

Επίσης, ανέφερε πως «είναι πολιτική απάτη και πολιτικό έγκλημα το να νομοθετείς εν μέσω σχολικής χρονιάς και εν μέσω πανδημίας και αλλάζεις στους κανόνες παιχνιδιού για τους μαθητές οι οποίοι θα δώσουν εξετάσεις φέτος, βάζοντας ελάχιστη βάση εισαγωγής. Η μεγαλύτερη απάτη είναι ότι δεν μπορούν να εισάγονται στα πανεπιστήμια με βαθμό κάτω του 10, του 7, του 8, σε ένα βαθμό μπορεί κανείς να το συζητήσει για να βελτιωθούν κάπως οι βαθμοί, από την άλλη όσοι δεν περάσουν στα πανεπιστήμια μπορούν να πάνε στα κολλέγια χωρίς εξετάσεις, αυτό αυτό που είχε κάνει σήμερα η Νέα Δημοκρατία, τη λευκή κόλλα, ο ίδιος μαθητής μπορεί να πάει με λευκή κόλλα να γραφτεί σε ένα Κολλέγιο να τελειώσει σε τρία χρόνια, από τη στιγμή λοιπόν που έχει εξισώσει η υπουργός παιδείας τα πτυχία των κολεγίων με των πανεπιστημίων και αυτό γίνεται συνειδητά για να υπηρετήσουν τα ιδιωτικά συμφέροντα».

Στην ερώτηση για τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση και τις κατηγορίες της στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ευθύνεται για τις διαδηλώσεις και την αύξηση στα κρούσματα, ο κ. Θραψανιώτης είπε πως «για όλα, ακόμη και για το προπατορικό αμάρτημα, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση από το 2015 ως το 2019, έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, άφησε ένα ταμειακό απόθεμα το οποίο βγήκε από τους φορολογούμενους και πολλοί υπέστησαν αυτή την φορολογική επιβάρυνση, όμως έμεινε ένα ταμειακό απόθεμα 37 δις, δεν έγιναν ούτε μισθοί για golden boys ούτε για τους διευθυντές των ΔΕΚΟ, με τριπλασιασμό των μισθών, έγινε ένα αποθεματικό το οποίο χρησιμοποιείται τώρα σε περίοδο της κρίσης. Αυτό που κάνει η Νέα Δημοκρατία είναι απλά να μετακυλήσει τις δικές της ευθύνες στα κόμματα της αντιπολίτευσης με προεξάρχοντα τον ΣΥΡΙΖΑ».

Για τις κατηγορίες της κυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσκαλεί και διοργανώνει διαδηλώσεις, είπε πως «υπάρχουν μελέτες που έχουν κατατεθεί ότι σε ανοιχτούς χώρους μπορεί να μεταδοθεί ο κορονοϊός όταν όμως παίρνεις τα μέτρα είναι ελάχιστη η διασπορά σε σχέση με τα μέσα μεταφοράς – και έχουμε δει τελευταία εικόνες στο μετρό με στοιβαγμένους ανθρώπους να περιμένουν τους συρμούς στους χώρους εργασίας δεν υπάρχει κανένας έλεγχος γιατί η κυβέρνηση φρόντισε να αποδυναμώσει τις θέσεις επιθεωρητών εργασίας μεταδίδεται από τις πολιτικές. Η κυβέρνηση ζητά από τους πολίτες να εφαρμόσουν τα μέτρα αλλά εκείνη να μένει στο απυρόβλητο όπως έχουμε παρατηρήσει και στον ΕΟΔΥ να γίνονται πάρτι, και στην Ικαρία να γίνονται τραπεζώματα αλλά και τον πρωθυπουργό να κάνει βόλτες και να φωτογραφίζεται με πολίτες χωρίς μάσκες. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσπαθεί τις δικές της ευθύνες, γιατί έχει αποτύχει σε αυτή την προσπάθεια, να τις μετακυλήσει στους άλλους, είναι ώρα να αναλάβει τις ευθύνες της, να γίνει μία προσπάθεια όπως έγινε στην αρχή της πανδημίας όπου πήγαμε πάρα πολύ καλά γιατί πειθάρχησε ο κόσμος, τώρα όμως ο κόσμος δεν πειθαρχεί γιατί δεν πιστεύει την κυβέρνηση. Ο κόσμος έχει βεβαίως και κουραστεί και αυτό είναι δεδομένο».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com