Λασίθι: Μεγάλα τα προβλήματα στα νοσοκομεία

Συνεχίζονται μέχρι και σήμερα τα προβλήματα που ταλανίζουν την υγεία στα νοσοκομεία του νομού Λασιθίου με ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και εξοπλισμό, κλινικές που υπολειτουργούν, εφημερίες που δεν καλύπτονται.

Εκτός από την Παθολογική Κλινική, ζητήματα εντοπίζονται σε και άλλα τμήματα του Νοσοκομείων, όπως η Ορθοπεδική, το Ακτινολογικό, το Αναισθησιολογικό και η Παιδιατρική που ουσιαστικά υπολειτουργούν. Στην Παθολογική Κλινική Σητείας αδυνατούν να καλυφθούν οι εφημερίες καθώς το τελευταίο εξυπηρετεί εκτός από τους κατοίκους της περιοχής και περιστατικά από τα νησιά Κάσο και Κάρπαθο.

Ακολούθως, το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς η Παθολογική Κλινική του καλύπτει τις ανάγκες ολόκληρου του νομού με ελάχιστους γιατρούς και την πληρότητα να ξεπερνάει πολλές φορές το 100%, καθώς τα νοσοκομεία της Ιεράπετρας και της Σητείας εμφανίζουν εικόνα υποστελέχωσης.

Παράλληλα μετά τις δηλώσεις του υπουργού υγείας Μ.Χρυσοχοΐδη τίθεται το εξής ερώτημα: Οι επικουρικοί θα παραμείνουν στις θέσεις τους ή θα φύγουν και θα αντικατασταθούν από τους μόνιμους που θα προσληφθούν;

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com