Γ. Πλακιωτάκης: «Είναι αναγκαίο να βρούμε νόμιμους τρόπους εξεύρεσης αλλοδαπών εργατών γης διατηρώντας την αυστηρή μεταναστευτική πολιτική μας»

Την συμβολή του Α’ Αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή Λασιθίου με την ΝΔ, Γιάννη Πλακιωτάκη και των αγροτών της Ιεράπετρας στην προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση προκειμένου να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις στο πρόβλημα έλλειψης εργατών γης υπογράμμισε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης.

Ο Υπουργός παρουσιάζοντας στην Ολομέλεια της Βουλής τροπολογία που εισάγει νέο, έκτακτο πλαίσιο αδειών παραμονής αποκλειστικά για εργασία απευθύνθηκε στον κ. Πλακιωτάκη λέγοντας «Κύριε πρόεδρε απευθύνομαι ειδικά σε σας, γιατί είστε ένας από τους βουλευτές που πρόσφατα με επισκέφθηκε στο γραφείο μου στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, για να μου μεταφέρετε την αγωνία των τοπικών παραγωγικών φορέων, για την έλλειψη εργατών γης. Προέρχεστε από έναν νομό που πρωτοστατεί στην πρώιμη αγροτική παραγωγή. Στην Ιεράπετρα είναι περίπου τα μισά θερμοκήπια της χώρας».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Πλακιωτάκης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιεράπετρας είχε επισκεφθεί τον περασμένο Οκτώβριο τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου θέτοντας τον ορατό κίνδυνο μείωσης της αγροτικής παραγωγής λόγω έλλειψης εργατών γης. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αρμοδίου Υπουργείου με την νέα ρύθμιση μπορούν να βρεθούν 30.000 αλλοδαποί εργάτες.

Ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε σχετικά: «Η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα έλλειψης εργατών γης. Οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα και τους Έλληνες αγρότες. Είναι αναγκαίο να βρούμε νόμιμους τρόπους εξεύρεσης αλλοδαπών εργατών γης χωρίς όμως, να αλλοιώνουμε την αυστηρή μεταναστευτική πολιτική μας».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com