Επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Αγίου Νικολάου Θ. Χαριτάκη στην ΑΣΤΕΚ

Επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Αγίου Νικολάου – επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία Δημοτών» κ. Θωμά Χαριτάκη και μελών του συνδυασμού πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης (ΑΣΤΕΚ). Στη συνάντηση που ακολούθησε με τη Διευθύντρια της σχολής κα Βανέσα Σημαντηράκη, συζητήθηκαν τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν η Σχολή και οι φοιτητές/τριές της.

Πιο συγκεκριμένα έγινε αναφορά στο ότι το πτυχίο της σχολής δεν είναι στο επιπέδου 6 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, οι φοιτητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί της σχολής δεν αντιμετωπίζονται ισότιμα με τα άλλα τριτοβάθμια ιδρύματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προτάσεις που αφορούν τη σχολή και γενικότερα την τουριστική εκπαίδευση, τις οποίες υιοθετούμε ως συνδυασμός, συμπεριλαμβάνονται σε υπόμνημα το οποίο ο κ. Γιώργος Πελεκανάκης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων Ελλάδος (ΠΟΔΙΞ) και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό μας παρέδωσε στην Υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου, στην Περιφέρεια Κρήτης.

Ως δημοτική αρχή, με την ψήφο των συνδημοτών μας, θα συνεχίσουμε σταθερά να στηρίζουμε τη λειτουργία της ΑΣΤΕΚ στον Άγιο Νικόλαο και με παρεμβάσεις που απαιτούνται, θα διεκδικήσουμε μαζί με τους καθηγητές και τους φοιτητές την αναβάθμιση των σπουδών και του πτυχίου της σχολής, τη βιωσιμότητα και ανάπτυξή της καθώς και την ισότιμη αντιμετώπιση των φοιτητών με τους φοιτητές όλων των άλλων πανεπιστημιακών σχολών της χώρας.
Τέλος, προτάθηκε η μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου, η εξεύρεση κατάλληλου χώρου για τα εργαστηριακά μαθήματα και η προβολή της σχολής και του έργου που επιτελεί στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, παράλληλα με την προβολή του Δήμου (συμμετοχή σε εκθέσεις, συνέδρια, ημερίδες, κλπ.)
Συνεχίζουμε…


Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ
Υποψήφιος Δήμαρχος
ΘΩΜΑΣ ΧΑΡΙΤΑΚΗΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com