Δωρεάν ξεναγήσεις στην Έκθεση «Ο Ανήφορος: Το γνωστό-άγνωστο έργο του Νίκου Καζαντζάκη»

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη με την υποστήριξη της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου πραγματοποιεί την περιοδική έκθεση: «Ο Ανήφορος: Το γνωστό-άγνωστο έργο του Νίκου Καζαντζάκη». Η έκθεση εκτίθεται στο Φουαγιέ της Βικελαίας Βιβλιοθήκης στον 2ο όροφο κατά τις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης. Θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου 2023.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν δωρεάν ξεναγήσεις από τους επιμελητές αυτής, Παρασκευή Βασιλειάδη και Ευάγγελο Χαριτόπουλο. Οι ξεναγήσεις θα λάβουν χώρα την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου και Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 με ώρα έναρξης 17.30. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο info@kazantzaki.gr ή στο 2810 741689.

Η έκθεση περιλαμβάνει πιστό αντίγραφο του χειρόγραφου του Ανήφορου, του έως πρόσφατα άγνωστου έργου του συγγραφέα, που φυλάσσεται και εκτίθεται στο Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, καθώς και τεκμήρια που σχετίζονται με τη συγγραφή και την ιστορία του χειρόγραφου και αναδεικνύουν τον πλούτο των Συλλογών του Μουσείου. H έκθεση σχεδιάστηκε με αφορμή την έκδοση του έως πρόσφατα «χαμένου» έργου του Νίκου Καζαντζάκη και παρουσιάστηκε στο Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη την περίοδο Νοέμβριος 2022 – Αύγουστος 2023.

Για τις ανάγκες της επανέκθεσης στη Βικελαία Βιβλιοθήκη εμπλουτίστηκε με τεκμήρια που φωτίζουν πηγές της έμπνευσης του συγγραφέα, όπως για παράδειγμα η εμπειρία από τη συμμετοχή του στην Κεντρική Επιτροπή Διαπιστώσεως Ωμοτήτων, καθώς και πορτρέτα σημαντικών γυναικών της ζωής του, όπως της Rachel Lipstein-Minc από την οποία, πιθανόν, εμπνεύστηκε τον χαρακτήρα της Νοεμή στον Ανήφορο.

 

Επιμέλεια: Παρασκευή Βασιλειάδη και Ευάγγελος Χαριτόπουλος

Γραφιστικός σχεδιασμός: Mosquito A&D

Συνδιοργάνωση: Περιφέρειας Κρήτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com