Δήμος Αγίου Νικολάου για παρουσία Χρυσοχοΐδη στο Λασίθι

Χθες Τετάρτη 15/11  ο Υπουργός Υγείας κ. Μ. Χρυσοχοΐδης, επισκέφτηκε την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου. Η ατζέντα του άγνωστη. Τα κριτήρια επιλογής του τόπου επίσκεψης επίσης. Οι εξαγγελίες το ίδιο .

Η ενημέρωση του Δήμου για την επίσκεψη του Υπουργού στην Σητεία έγινε τη Δευτέρα το μεσημέρι, με την επισήμανση ότι «ο Υπουργός θα δει τους Δημάρχους» στις 14.00.

Το Δημοτικό συμβούλιο Αγίου Νικολάου συζήτησε την 1/11/2023 τα προβλήματα λειτουργίας του Γ.Ν.Αγ. Νικολάου και με εξουσιοδότησε να ζητήσω ραντεβού με τον Υπουργό. Η γραμματεία του, την επόμενη μέρα 2/11/23 ενημερώθηκε και η απάντηση της ήταν ότι ο Υπουργός θα μας δει όταν υπάρξει περιθώριο.

Όλο λοιπόν το παραπάνω σκηνικό, και σε συνδυασμό με όσα συμβαίνουν στο χώρο της Υγείας πανελλαδικά αλλά και στο Λασίθι ειδικά, μας προδιαθέτει αρνητικά γιατί γίνεται φανερό ότι θα συνεχίσουμε να διαχειριζόμαστε την μιζέρια μας αφήνοντας το ΕΣΥ και την υγεία του πολίτη στην τύχη τους.

Τα προβλήματα του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου είναι παγκοίνως γνωστά. Αποστελέχωση σε όλα τα επίπεδα, ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό προσωπικό. Παρ’ όλα ταύτα η ανταπόκρισή του στις ανάγκες της κοινωνίας άμεση, όπως τώρα με την αντιμετώπισή του θέματος που προέκυψε με το κλείσιμο της ιδιωτικής Μονάδας τεχνητού νεφρού στην Ιεράπετρα. Ο μεγάλος όγκος των περιθαλπομένων αντιμετωπίζεται εδώ στην Μονάδα του Αγίου Νικολάου.

Περιμένουμε λοιπόν μια σαφή απάντηση από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας στο μοναδικό και ουσιαστικό ερώτημα που μας ταλανίζει ;

Τι σχεδιάζεται για την υγεία στο Λασίθι και ειδικά για το Γ.Ν.Αγ.Νικολάου ;

Θα εξακολουθήσει να έχει τον ρόλο του 2ου επιπέδου παροχής υγείας όπως προβλέπεται ή θα κλείσει; Δεν έχουν την εικόνα των αντιμετωπιζόμενων περιστατικών ανά νοσοκομείο και ανά κατηγορία για να πάρουν αποφάσεις;

Εκτός από του μόνιμους κατοίκους πως θα στηριχθεί η βαριά μας βιομηχανία, ο τουρισμός; Η παρεχόμενη ασφάλεια και οι υπηρεσίες υγείας της περιοχής παίζουν καθοριστικό ρόλο στο να διατηρηθεί το υψηλό επίπεδο τουρισμού που έχουμε.

Και αν θα συνεχίσει να υπηρετεί το ρόλο του σύμφωνα με τα ισχύοντα, πως σχεδιάζει η κυβέρνηση να το επιτύχει;

Κάποτε, αν πράγματι θέλουμε να επιτύχουμε σωστές υπηρεσίες υγείας στο Λασίθι, πρέπει να ληφθούν σοβαρές πολιτικές αποφάσεις. Μπορούμε; Ή η ετεροβαρής εκπροσώπηση του Λασιθίου στα πολιτικά κόμματα και την κυβέρνηση θα λειτουργήσει σε βάρος του Μεραμπέλλου και του Αγίου Νικολάου για μια ακόμη φορά;

Και επειδή διαπιστώνεται ότι μόνο οι φωνασκούντες επιτυγχάνουν να γίνει σαφές ότι Ο Δήμος Αγίου Νικολάου θα διεκδικήσει με κάθε τρόπο αυτά που του οφείλονται. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ομόφωνη.

Θέλουμε συμμετοχή στον σχεδιασμό και ΟΧΙ σε φωτογραφίες με τα κυβερνητικά στελέχη .


Εκ μέρους του γραφείου τύπου του Δήμου Αγίου Νικολάου

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com