Συνάντηση Σπυριδάκη με τους Επιχειρηματίες της Ελούντας ενόψει των Επικείμενων Κατεδαφίσεων Αυθαίρετων Κατασκευών

Με κύριο θέμα συζήτησης την επικείμενη κατεδάφιση αυθαίρετων  κατασκευών, που αναμένεται να ξεκινήσει τις προσεχείς μέρες στην ευρύτερη περιοχή της Ελούντας, συναντήθηκαν η βουλευτής ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής Λασιθίου, Κατερίνα Σπυριδάκη,  και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

 

Οι επιχειρηματίες εστίασης εξέφρασαν στη Βουλευτή την ανησυχία που προκαλεί το σενάριο, η κατεδάφιση να επηρεάσει αγωγούς ύδρευσης και αποχέτευσης που βρίσκονται ακριβώς κάτω από τα, προς κατεδάφιση, σημεία ενώ έντονοι είναι οι προβληματισμοί που προκύπτουν για το πόσο θα διαρκέσει η διαδικασία σε ένα τέτοιο σενάριο. Παράλληλα, εξέφρασαν τη σύμφωνη γνώμη, να ξεκινήσει η κατεδάφιση των κατασκευών, έχοντας λάβει  υπόψιν, ότι άμεσα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ολες οι απαραίτητες διαδικασίες, όπως ο σωστός επανακαθορισμός γραμμής αιγιαλού, εξομοίωση χερσαίας ζώνη λιμένος κτλ. ώστε να μπορούν νομίμως πλέον να γίνουν τυχών αναπλάσεις-κατασκευές σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία  από πλευράς Δήμου Αγ. Νικολάου μέσω του Λιμενικού Ταμείου.

 

Τέθηκε επίσης από πλευράς τους θέμα  οικονομικής επιβίωσης  στην περίπτωση που δεν υπάρξει άμεση ανταπόκριση της πολιτείας σε ένα θέμα το οποίο ταλανίζει αρκετές δεκαετίες, όχι μόνο την περιοχή της Ελούντας αλλά στις περισσότερες, αν όχι όλες, τουριστικές παραθαλάσσιες περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας. Σε μια Τουριστική περιοχή με τόσο υψηλών προδιαγραφών παροχή υπηρεσιών, όπως η Ελούντα, οι όποιες κινήσεις βασισμένες σε αβέβαια και πειραματικά σενάρια χωρίς να υπάρχουν προτάσεις οι οποίες θα βασίζονται στην νομιμότητα αλλά και στα υπάρχοντα δεδομένα, μορφολογικά και τεχνοοικονομικά,  μπορεί να επηρεάσουν την εικόνα του τουριστικού μας προϊόντος, αλλά και την οικονομία της περιοχής και της Κρήτης γενικότερα.

 

Η Βουλευτής δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αιτήματα του επιχειρηματικού κόσμου και των πολιτών της Ελούντας, θεωρώντας απαραίτητη προϋπόθεση πρόνοιας για την εικόνα της περιοχής και την εύρυθμη λειτουργία της τοπικής οικονομιας να ξεκινήσουν οι διαδικασίες κατεδάφισης, όταν υπάρχει μελέτη για την επόμενη μερα, χρηματοδότηση για την υλοποίηση της και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

 

Στο πλαίσιο των συναντήσεών της με τους επιχειρηματίες της Ελούντας, όπως και με τον Σύλλογο Καφέ-Εστίασης της Ιεράπετρας που πραγματοποιήθηκε τέλη Σεπτεμβρίου για το θέμα των κατεδαφίσεων και της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου Ιεράπετρας, πρόκειται να έρθει σε επαφή και με επιχειρηματίες και πολίτες στο Σίσι, για να συζητηθούν προβληματισμοί και αιτήματα για την επικείμενη κατεδάφιση στην εκεί περιοχή.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com