Χ.Αλεξάκης: Επίσκεψη στα ΚΑΠΗ Νεάπολης

Ο υποψήφιος δήμαρχος Χάρης Αλεξάκης και μέλη του συνδυασμού του «στην Πράξη» επισκέφθηκαν στις 7/9/2023 το Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) Νεαπόλεως.

Στην συζήτηση που ακολούθησε με την Πρόεδρο, τα μέλη και το προσωπικό του κέντρου αναφέρθηκαν τα προβλήματα λειτουργίας της δομής όπως η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού.

Ειδικότερα, επισημάνθηκε η ανάγκη πρόσληψης φυσικοθεραπευτή, ψυχολόγου και γυμναστή, όπως και η μόνιμη παρουσία κοινωνικού λειτουργού που κατά την τρέχουσα περίοδο περιορίζεται σε κάποιες μέρες της εβδομάδας (τις υπόλοιπες εργάζεται στα ΚΑΠΗ Αγίου Νικολάου), γεγονός που δυσχεραίνει το έργο του. Υπερθεματίστηκε δε η ανάγκη για σύνταξη κανονισμού λειτουργίας του Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος, Χάρης Αλεξάκης αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν κοινωνικές δομές όπως τα ΚΑΠΗ για την συνοχή της κοινωνίας και την ενεργοποίηση των ηλικιωμένων με δράσεις που αποσκοπούν στην βελτίωση της ποιότητας της καθημερινότητας τους.

Στόχος μίας δημοτικής αρχής όπως ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος Χάρης Αλεξάκης είναι να ενισχύσει τις κοινωνικές υπηρεσίες που αφορούν την τρίτη ηλικία ώστε να κρατήσει τον ηλικιωμένο ενεργό, αυτόνομο και ισότιμο μέλος της κοινότητας.

Τα ΚΑΠΗ αποτελούν δομές που προσφέρουν κοινωνικές υπηρεσίες σε τοπικό επίπεδο και οργανωμένη ψυχαγωγία όπως εκδρομές, επιμόρφωση, ομάδες

απασχόλησης στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας και χρειάζεται να τα στηρίξουμε και να τα ενισχύσουμε #στην_πράξη

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com