24ωρη Απεργία στις 25 Σεπτεμβρίου 2019

Η κυβέρνηση σε πλήρη σύμπραξη με τους εργοδότες φέρνει στη Βουλή προς ψήφιση ένα σαρωτικό για το συλλογικό εργατικό δίκαιο νομοσχέδιο, που προάγει την ασυδοσία και τον ακραίο ατομικισμό στους χώρους εργασίας. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, παρά τα αιτιολογικά «καμουφλάζ» του, τα οποία λειτουργούν αποπροσανατολιστικά και διατυπώθηκαν κατάλληλα από τεχνοκράτες κυρίως για να συγκαλυφθούν οι προεκτάσεις της επόμενης ημέρας, ομονοεί πλήρως στη ρητορική των αγορών που λέει ότι «οι φτωχοί ίσως επέλεξαν να είναι φτωχοί, ή μάλλον δεν επέλεξαν να γίνουν πλούσιοι».

Την ίδια στιγμή, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) και η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) τελούν υπό διορισμένες Προσωρινές Διοικήσεις, εξαιτίας των βίαιων και αντιδημοκρατικών παρεμβάσεων του συνδικαλιστικού βραχίονα του ΚΚΕ, δηλαδή του Π.Α.ΜΕ, στα εκλογικά τους συνέδρια.

Παρά τις αδυναμίες μας, παρά την εσωτερική υπονόμευση και τα πλείστα εμπόδια που επιχειρούν να βάλουν κάποιοι στη δράση και την αυτόνομη περπατησιά των συνδικάτων, εμείς ως «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ», εκπροσωπώντας πάνω από 100 πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, καλούμε οργανώσεις και συνδικαλιστικά στελέχη που συμπαρατάσσονται μαζί μας να: 1) Προκηρύξουν 24ωρη Απεργία για την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019, 2) Να διοργανώσουν δράσεις διαμαρτυρίας και να συμμετάσχουν κατά την κρίση τους σε κινητοποιήσεις που θα διοργανωθούν εκείνη την ημέρα. Συνεπακόλουθα καταθέτουμε αίτημα στην ΟΙΥΕ, η ολομέλεια της οποίας συνεδριάζει σήμερα, να προκηρύξει απεργία για την ίδια ημέρα.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ:

  • ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΕΣ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
  • Να ληφθούν μέτρα αποτελεσματικά και όχι επικοινωνιακά για την καταπολέμηση της μαύρης, ανασφάλιστης και υποδηλωμένης εργασίας, όχι μόνο στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, αλλά και στην Αλιεία και τον Αγροτικό Τομέα, εκεί που τα δουλεμπορικά καρτέλ δρουν ανενόχλητα.
  • Να θεσμοθετηθεί επιτέλους υποχρέωση των εργοδοτών να τηρούν Ηλεκτρονική Κάρτα έναρξης και λήξης εργασίας σε όλους τους χώρους εργασίας.
  • Να ενισχυθεί το συνδικαλιστικό κίνημα, ως τρίτος πυλώνας της δημοκρατίας και να εμπεδωθεί περισσότερη δημοκρατική διαφάνεια στην ανάδειξη συλλογικών οργάνων, με τη θεσμοθέτηση Συνδικαλιστικού Βιβλιαρίου (εντύπου ή ηλεκτρονικού), υπό την αιγίδα της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com