Ο πρόεδρος του ΒΙΟΠΑ Αγ. Νικολάου Χρ. Αμπατζίδης στο Λατώ fm: «Αναμένουμε 10 επιχειρήσεις να επενδύσουν μέχρι τέλος του ’21, υπάρχει ενδιαφέρον και από την Αττική – Αυτά ζητήσαμε από τον κ. Πλακιωτάκη – Έπεται συνάντηση στο υπ. Ανάπτυξης»

«Μέχρι τα τέλη του ’21 περιμένουμε οι επιχειρήσεις που θα επενδύσουν να φτάσουν τις 10» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Πάρκου Αγ. Νικολάου Χρήστος Αμπατζίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό, με αφορμή την επίσκεψη το Σάββατο στο ΒΙΟΠΑ του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη. 

«Κάθε φορά που μιλάμε τα πράγματα για το ΒΙΟΠΑ είναι και πιο καλά. Αυτή τη στιγμή, όπως είπε, ήδη μία εταιρία δουλεύει, μια εταιρία ξεκινά τον επόμενο μήνα και άλλες τρεις που δρομολογούν μέσα το έργο τους. Επενδυτικό ενδιαφέρον υπάρχει και από την περιοχή του Νομού Λασιθίου και από Ηράκλειο και από Αττική και είναι σημαντικό γιατί θα βοηθήσει και την περιοχή μας πάρα πολύ, καθώς είναι το μοναδικό επιχειρηματικό πάρκο του Ν Λασιθίου.

Όπως είπε, κατατέθηκε στον υπουργό υπόμνημα με αιτήματα, ενώ το επόμενο διάστημα θα υπάρξει και σχετική συνάντηση στο υπουργείο Ανάπτυξης. 

Αιτήματα, όπως ανέφερε, αποτέλεσαν: να μπορέσει το ΒΙΟΠΑ να μπει στο Αναπτυξιακό πρόγραμμα εγκατάστασης-μετεγκατάστασης επιχειρήσεων, να γίνει εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων (νερό, αποχέτευση, ρεύμα, κλπ), σημαντικά εργαλεία για να «ξεκλειδώσουν» οι επενδύσεις. «Και τα δύο παραδείγματα εταιριών που είναι στο ΒΙΟΠΑ έχουν υλοποιήσει με ιδία κεφάλαια την επένδυσή τους, χωρίς να λάβουν καμία κρατική βοήθεια» σημείωσε. 

Η συγκυρία της πανδημίας επηρέασε, όπως είπε ο κ. Αμπατζίδης, και τη δραστηριότητα και κατάσταση και στο ΒΙΟΠΑ, χωρίς ωστόσο να έχει πέσει το κομμάτι της επικοινωνίας και του ενδιαφέροντος από νέους επενδυτές.

Τα φώτα έχουν όπως είπε ήδη μπει σε λειτουργία στο ΒΙΟΠΑ από τον Δήμο Αγ. Νικολάου, εκφράζοντας την ελπίδα το επομενο διάστημα να υπάρξει θετική εξέλιξη και για την προσβασιμότητα στο Βιοτεχνικό Πάρκο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com