Ο Λευτέρης Ραφαϊλάκης στο Λατώ fm: Θέμα πολιτικής βούλησης η λειτουργία του ΤΕΦΑΑ στον Άγιο Νικόλαο, περιμένω την τοποθέτηση του κ. Πλακιωτάκη – Αποχωρώ από την προεδρία του ΠΑΟΔΑΝ, έκλεισε ο κύκλος μου

«Θέμα πολιτικής βούλησης η λειτουργία του ΤΕΦΑΑ στον Άγιο Νικόλαο, περιμένω με ενδιαφέρον την σχετική τοποθέτηση του κ. Πλακιωτάκη», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ Λευτέρης Ραφαϊλάκης μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό, με αφορμή την επίσκεψη του υφυπουργού Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη στην περιοχή μας και τη συζήτηση και γι’ αυτό και για άλλα ζητήματα.

Όπως είπε, «η επίσκεψη του υφυπουργού είχε μόνο θετικά, με τη δέσμευση για την περάτωση του πολύπαθου έργου του Τ10 που σέρνεται εδώ και χρόνια που θα είναι και η υλοποίηση του προγράμματος των αθλητικών εγκαταστάσεων τα τελευταία 6,5 χρόνια.

Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα έργα που έγιναν τα χρόνια αυτά στον ΠΑΟΔΑΝ μέσα από το συνολικό σχεδιασμό που υπήρξε με τη δημοτική αρχή – υλοποίηση γηπέδου ποδοσφαίρου Αμμούδας, ανακατασκευή γηπέδου μπάσκετ ΕΟΤ, ανακατασκευή γηπέδου μπάσκετ Νεάπολης., υλοποίηση τρίτου γηπέδου τένις, υλοποίηση γηπέδου Σισίου, σε φάση υλοποίησης το skate park στον Άγιο, μέσα στον Μάρτιο δημοπρατούνται οι πλαστικοί τάπητας για τα γήπεδα Κριτσάς, Ελούντας και το ταρτάν στο δημοτικό στάδιο Αγίου.
ενώ θα ακολουθήσουν είπε και ο ηλεκτροφωτισμός σε Αμμούδα και στάδιο Νεάπολης. Επίσης, πρόθεση είναι να προγραμματιστεί ένας εκτεταμένος εξωραϊσμός σε όλες τις υποστηρικτικές υποδομές των γηπέδων (πιθανή χρηματοδότηση από τη ΓΓΑ, όπως είπε ο υφυπουργός) ενώ μέχρι το καλοκαίρι θα είναι έτοιμα όπως ανέφερε τρία γήπεδα beach volley σε Άγιο, Καλό Χωριό και Ελούντα.


Για το θέμα του ΤΕΦΑΑ, ο κ. Ραφαϊλάκης τόνισε ότι «είναι καθαρά πολιτική απόφαση, εμείς ως δημοτική αρχή φτιάξαμε την έκθεση σκοπιμότητας και βιωσιμότητας που μας ζητήθηκε από το ΕΛΜΕΠΑ, όταν γινόταν η διαδικασία σωστά για να αξιολογηθούν τα υπό ίδρυση τμήματα,  έγινε μία έκθεση βιωσιμότητας η οποία είναι μία εξαιρετικά καλή δουλειά, ένα πόνημα το οποίο αποδεικνύει ότι μπορεί να φτιαχτεί ένα νέο ΤΕΦΑΑ με δική του ταυτότητα, συμβατό με τα δεδομένα της περιοχής το οποίο θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στα υπόλοιπα τμήματα και όχι ανταγωνιστικά και θα καλύψει χωροταξικά ένα κενό σε όλη την Ελλάδα γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχει μία χωροταξική ανισορροπία μεταξύ των ΤΕΦΑΑ αφού βρίσκονται όλα στη Βόρεια Ελλάδα και μόνο στην Αθήνα στη Νότια Ελλάδα. Θα είναι ένα τμήμα το οποίο θα δώσει νέα στόχευση, νέες κατευθύνσεις, δίνουμε έμφαση στον αθλητικό τουρισμό, δίνουμε έμφαση στα αθλήματα παραλίας, θάλασσας, θα είναι ένα διαφορετικό ΤΕΦΑΑ που για’ αυτό θεωρούμε ότι θα είναι και βιώσιμο. Νομίζω ότι αν το Υπουργείο αξιολογήσει όλα αυτά έχουμε σοβαρές πιθανότητες να πετύχουμε το στόχο μας».

Όπως είπε ο ίδιος δεν γνωρίζει πού βρίσκεται το θέμα. «Θεωρώ ότι είναι όλο ‘παγωμένο’, είναι θέμα πολιτικής βούλησης και θα ήθελα κάποια στιγμή να τοποθετηθεί και ο κυβερνητικός βουλευτής του Νομού μας για το θέμα και να δούμε πώς το σκέφτεται με την κυβέρνηση, γιατί σίγουρα θα το έχει συζητήσει με την υπουργό Παιδείας και με ενδιαφέρον περιμένω την τοποθέτησή του. 

Για τις δημόσιες τοποθετήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ορισμένους «που πολέμησαν και συνεχίζουν να μας πολεμούν», ο ίδιος τόνισε ότι «στη συνολική δουλειά και προσπάθεια που έγινε και γίνεται, όλο αυτό το πλάνο σε πολλούς φάνηκε δύσκολο, αισιόδοξο, απίθανο, αδύνατο, με πολλή προσπάθεια όμως του ίδιου του Δημάρχου και όλης της ομάδας έχουνε ήδη ήδη κατασκευαστεί αρκετές από τις αθλητικές εγκαταστάσεις που είχαμε θέσει ως στόχο και συνεχίζουμε. Νομίζω ότι κάποιοι πιθανότατα δεν είναι και πολύ χαρούμενοι για το ότι γίνονται αυτά ή θα θέλουν κάτι άλλο. 

Για τον δηκτικό ισχυρισμό του στην ίδια τοποθέτηση ότι «σύντομα θα σταματήσω επιτέλους να κάνω κακό στον τόπο», σχολίασε ότι «αυτά τα 6,5 χρόνια έχω ακούσει πάρα πολλά, έχω πνίξει, έχω καταπιεί σχόλια, την πίκρα μου, διάφορα, κάποια στιγμή, άνθρωπος είμαι, θα ξεσπάσω. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα, τώρα που ούτως ή άλλως μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα αποχωρήσω με βάση τη συμφωνία που είχαμε κάνει με το Δήμαρχο. Από θέση ευθύνης σίγουρα θα αποχωρήσω, από το Δ.Σ. θα το δούμε. Η συμφωνία που είχα κάνει με το Δήμαρχο να μείνω για 1-1,5 χρόνο έχει εκπνεύσει μιλήσαμε πριν από ενάμιση μήνα, ψάχνει τη διαδοχή κατάσταση. Έχω κλείσει τον κύκλο μου».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com