Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης στο Λατώ fm: Δέσμευσή μου η ταχύτατη ολοκλήρωση του κλειστού Τ10 στον Άγιο Νικόλαο, στόχος η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην Κρήτη – Τι είπε για την επίθεση στο γραφείο του και το θέμα Δ. Κουφοντίνα

«Δέσμευσή μου είναι η ταχύτατη ολοκλήρωση του κλειστού Τ10 στον Άγιο Νικόλαο, στόχος μας η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην Κρήτη» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό, με αφορμή την επίσκεψή του το Σάββατο στο Δημαρχείο και τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο και τοπικούς φορείς.

Όπως τόνισε ο κ. Αυγενάκης, το κλειστό του Τ10 στην Αμμούδα που ξεκίνησε πριν δεκαπέντε και πλέον χρόνια και παραμένει ατελείωτο και ανενεργό, «έχουμε ήδη προχωρήσει και συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε την ένταξή του στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Αθλητισμού, τόσο σε επίπεδο μελετών όσο και σε επίπεδο αποπεράτωσης και κατασκευής ώστε να μπορεί να δοθεί προς χρήση προς τους δημότες, τους πολίτες, την αθλητική οικογένεια της περιοχής. Είναι δέσμευσή μου να προχωρήσουμε, ο προϋπολογισμός είναι περί το 1,6 εκ.  Είχε προηγηθεί και μια συνάντηση σχετικά με τον Δήμαρχο τους προηγούμενους μήνες, πήγαμε λίγο πίσω λόγω του κορωνοϊού, όλα όμως τώρα βρήκαν το δρόμο τους. Το τεχνικό δελτίο της δημ. αρχής είναι έτοιμο και από μένα η δέσμευση είναι ξεκάθαρη ότι θέλουμε ενιαία και ισόρροπη ανάπτυξη και στον αθλητισμό, σε όλη την Κρήτη».

Συζήτηση, όπως είπε, έγινε «για το όραμα που αναπτύσσει η κυβέρνηση, ότι η κυβέρνηση θέλουμε να γίνει η Κρήτη και αθλητικός προορισμός, να αναπτυχθεί δηλαδή ο αθλητικός τουρισμός εντονότερα και κυρίως με δράση και με ανάπτυξη των αθλημάτων που είναι πρωτότυπα πρωτόγνωρα και κυρίως αξιοποιούν τη μοναδική ομορφιά».

Ο κ. Αυγενάκης ενημερώθηκε και για ζήτημα της λειτουργίας του ΤΕΦΑΑ στον Άγιο Νικόλαο, που παραμένει υπό αναστολή από το Νοέμβριο του 2019, είπε ότι «δεν είναι αρμοδιότητα μου, μένει να γίνει συζήτηση με την αρμόδια υπουργό και να δούμε λίγο τι σχεδιασμούς που έχει εκείνη για τα θέματα αυτά, δηλαδή αν υπάρχει ανάγκη πραγματικά ώστε να λειτουργήσουν επιπλέον τμήματα. Υπάρχει ομοθυμία για το θέμα αυτό, άκουσα με προσοχή όσα ειπώθηκαν».

Αναφέρθηκε επίσης στις μεταρρυθμίσεις που «τρέχουν», όπως το μητρώο μικρών ερασιτεχνικών σωματείων και τη σημασία του και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για τις εκλογές με διαφάνεια που θα γίνουν στις Ομοσπονδίες.

Για το εάν στο σχεδιασμό του υπουργείου εμπεριέχεται και η κατασκευή μεγάλων αθλητικών εγκαταστάσεων για διεξαγωγή πανελληνίων αγώνων στην περιοχή μας, ο υφυπουργός είπε πως «δεν θέλω να μεγάλες κουβέντες. Μετρημένες κουβέντες, μετρημένα βήματα, μετρημένα λόγια για να μην είμαστε αύριο το πρωί εκτεθειμένοι».

Για την επίθεση στο γραφείο του στο Ηράκλειο, ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι «χαίρομαι γιατί όταν τα χέρια της ΕΛ.ΑΣ είναι λυμένα από την πολιτική ηγεσία, κάνει πάρα πολύ καλά τη δουλειά της. Από την πρώτη στιγμή δήλωσα ότι όλα αυτά ούτε μας τρομάζουν, ούτε μας τρομοκρατούν όπως θα ήθελαν αυτά τα παλικάρια. Σε λιγότερες από 24 ώρες συνελήφθησαν δύο εκ των δύο συμμετεχόντων στην επίθεση στο γραφείο μου, με την εκδίκαση να είναι σήμερα, εμπιστεύομαι και τη Δικαιοσύνη και φυσικά την Ελληνική Αστυνομία. Χαίρομαι που απέδειξαν για άλλη μία φορά ότι ξέρουν, μπορούν και έχουν την ικανότητα να αντιμετωπίσουν κάθε λογής επιθέσεις από αυτούς που νομίζουν ότι είναι υπεράνω του Νόμου και που όμως τον επικαλούνται όταν είναι κάτι που τους καίει προσωπικά. Αυτού του τύπου την ιδεολογία, πραγματικά να την βράσω. Αναφέρομαι σε όλα αυτά τα πρόσωπα τα οποία καταστρέφουν περιουσίες, τρομοκρατούν στελέχη όπως τους συνεργάτες μου που βρέθηκαν στο γραφείο αλλά από την άλλη έχουν ευαισθησία στους ομοϊδεάτες τους και μιλάνε για δικαιώματα. Όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στο Νόμο και έχουν δικαιώματα. Στέλνουμε και ένα μήνυμα καθαρό ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές όπως αυτό που συνέβη προχθές στο γραφείο μου και σε άλλα γραφεία συναδέλφων μου, δεν τρομοκρατούν ούτε φυσικά μπορούν να εκβιάσουν την κυβέρνηση. Θα κάνουμε αυτό που πρέπει, είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε κανόνες, είμαστε σε ένα κράτος δικαίου».

Για το θέμα με τον Δημήτρη Κουφοντίνα, την απεργία πείνας για την μεταγωγή του και την πολιτική αντιπαράθεση που συνεχίζεται τις τελευταίες μέρες, ο κ Αυγενάκης σημείωσε πως «κοντεύουμε να ξεχάσουμε ότι μιλάμε για έναν δολοφόνο ο οποίος αφαίρεσε ζωές, αλλά εκείνων φαίνεται οι ζωές δεν είχαν δικαιώματα, δεν είχαν αξία, η ζωή κάποιων άλλων έχει μεγάλη αξία. Όχι, οι ζωές όλων των ανθρώπων έχουν αξία, αυτή είναι η δικιά μας ιδεολογική  προσέγγιση και κανένας μα κανένας δεν έχει το δικαίωμα να
περάσει το όριο του δικαιώματος το δικό σου που φτάνει όμως στην ενόχληση του διπλανού. Όλοι έχουμε δικαιώματα αλλά σταματάω το δικό μου δικαίωμα εκεί που αρχίζει να γίνεται ενόχληση για σένα, αυτό δεν έχει γίνεται γίνει κατανοητό για ορισμένους. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι στη φυλακή, έχει καταδικαστεί για δολοφονίες, από’ κει και πέρα δικιά του επιλογή είναι όλο αυτό που συμβαίνει αυτή την περίοδο, δικιά μας υποχρέωση να βάλουμε κανόνες και να τηρούνται το ίδιο προς κάθε κατεύθυνση».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com