Η Γραμματέας του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λασιθίου στο Λατώ fm: Άκαιρο και άδικο να ξεκινούν οι κατεδαφίσεις από ένα ξενοδοχείο – στολίδι και σημείο αναφοράς για τον τουρισμό σε όλη την Κρήτη

Για το ξεκίνημα των κατεδαφίσεων αυθαιρέτων κατασκευών σε αιγιαλό και παραλία από το Ξενοδοχείο Minos Beach στον Άγιο Νικόλαο και τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του ξενοδοχείου μίλησε η Γραμματέας του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λασιθίου Μαρία Μαρκάκη-Φαζού μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.

Όπως είπε, «οφείλουμε να είμαστε στη συγκέντρωση. Μας έχει αιφνιδιάσει δυσάρεστα η απόφαση κατεδάφισης παλαιών αυθαίρετων σύμφωνα με την απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης, στο γνωστό Ξενοδοχείο Μinos Beach, που είναι ένα σημείο αναφοράς της πόλης μας στην εξέλιξη της τουριστικής έξαρσης στον Νομό μας και σε όλη την Κρήτη και τη χώρα, ο τουρισμός ξεκίνησε από εδώ. Είναι το πρώτο στις αρχές του 1960 που προσέλκυσε στη μικρή και άσημη ως τότε πόλη μας, πλήθος επώνυμων εκείνης της εποχής και έγινε αρχή της εξέλιξης του τόπου μας στον τομέα του Τουρισμού. Η παραχώρηση της πρώην Σχολής Χωροφυλακής της πόλης μας ( επ’αμοιβή) σε λάτρη του φυσικού περιβάλλοντος και οραματιστή του λαμπρού μέλλοντος του Τουρισμού, στον αείμνηστο Ηλία Σωτήρχο, υπήρξε η απαρχή της αναγνωρισημότητας της πόλης μας, που στις μέρες μας είναι λατρεμένος προορισμός των Επισκεπτών μας παγκοσμίως.
Και με σεβασμό στο φυσικό τοπίο στόλισε το χώρο με ένα όμορφο ξενοδοχείο, που στη συνέχεια αποτελεί το λίκνο της σύγχρονης τέχνης και πολλών εκδηλώσεων που αφορούν στην γαστρονομία.

Είναι ένα στολίδι του τόπου μας που οι φοίνικες και το πλακόστρωτο στην πλευρά της παραλίας με το όμορφο και πολυφωτογραφιμένο γεφυράκι δεν επιβάρυναν το φυσικό περιβάλλον. Ο χρόνος επιβολής του νόμου περί κατεδάφισης αυθαίρετων του αιγιαλού είναι άκαιρος, δεδομένου ότι δεν υπήρξε ο κατάλληλος σχεδιασμός αναπροσαρμογής των απαιτήσεων αυτών ούτε η χρονική απόσταση μέχρι την επόμενη τουριστική σαιζόν. Εν μέσω πανδημίας με το μεγάλο ποσοστό ανεργίας των Ξενοδοχοϋπαλλήλων και γενικά την αναστάτωση στη βαριά βιομηχανία όπως αποκαλείται ο τουρισμός στη χώρα μας η απόφαση αυτή είναι άκαιρη.

Ως Ξενοδοχοϋπάλληλος για αρκετά χρόνια που θεωρώ το Ξενοδοχείο αυτό ως την απ’ αρχή της εξέλιξης μας, πρέπει να υπάρξει ευρεία συζήτηση και υποδείξεις για την σωστότερη διαχείριση του προβλήματος, ώστε να μη θιγούν οι εργαζόμενοι που ανυπομονούν να αρχίσει η τουριστική σαιζόν για να καλύψουν όσο το δυνατόν τα απαραίτητα για μια ζωή αξιοπρεπή και όχι εκείνη της επαιτείας. Οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό είναι άνθρωποι υπερήφανοι που επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον τομέα που γνωρίζουν καλά και θεωρούν το χώρο δουλειάς τους ως δεύτερο σπίτι τους. Ας αναθεωρήσουν οι αρμόδιοι τις διατάξεις αυτές με στόχο τα προβλήματα που θα ανακύψουν και ας δώσουν το χρόνο μετά τη σαιζόν, σε χρόνο κενό, να διορθώσουν τις τυχόν παραβάσεις. Ας αναλογιστούν οι αρμόδιοι τις επιπτώσεις αυτής της απόφασης και ας πράξουν σύντομα τα δέοντα για το καλό του τόπου και των εργαζομένων.

Όπως τόνισε, «είναι επείγον να γίνουν όλα αυτά, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό, καθημερινά να ζούμε όλες αυτές τις καταστάσεις».

Για την επόμενη τουριστική σεζόν, τόνισε ότι «δεν είμαστε νωρίς αλλά λόγω του lockdown και λόγω του κορωνοϊού δεν μπορούμε να έχουμε δεδομένα αυτή τη στιγμή, περιμένουμε και βλέποντας και κάνοντας. Πιστεύω ότι θα είναι μία καλή σεζόν με λίγο φως στο τούνελ που έχουμε δει τη στιγμή αυτή με το εμβόλιο, πιστεύω ότι θα πάμε καλά, ελπίζω και εύχομαι και προσεύχομαι να πάνε καλά τα πράγματα».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com