Η βελτίωση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ στο επίκεντρο των συναντήσεων του υπ. Ευρωβουλευτή Στ. Κυμπουρόπουλου στον Άγιο Νικόλαο

τού Νίκου Σγουρού

Με τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιίου Γιάννη Ανδρουλάκη, τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου Μανώλη Μενεγάκη, τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας & Στήριξης ΑμεΑ Αντώνη Μαυρή και άλλους αντιδημάρχους, εργαζομένους των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου και με εκπροσώπους του Συλλόγου ΑμεΑ Επαρχίας Μεραμβέλλου και με ΑμεΑ από την περιοχή συναντήθηκε την Πέμπτη το πρωί στον Άγιο Νικόλαο ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στο νομό Λασιθίου ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Αντικείμενο των επαφών, όπως μετέφερε στο Λατώ fm ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ Χρήστος Ευαγγελινάκης, αποτέλεσαν ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία όπως η ανάγκη βελτίωσης της προσβασιμότητας σε δημόσια κτίρια και υπηρεσίες, στρεβλώσεις που υπάρχουν σχετικά με τα ποσοστά αναπηρίας και τα ΚΕΠΑ με ΑμεΑ της περιοχής να του μεταφέρουν προβληματικές καταστάσεις με περικοπές αναπηρικών συντάξεων λόγω αδικαιολόγητου «κοψίματος» στο ποσοστό αναπηρίας.

Ο Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι τον ενημέρωσαν για όσες παρεμβάσεις έχουν ήδη γίνει (π.χ. Seatrac) και για τη βούληση της δημοτικής αρχής να υλοποιήσει και παρεμβάσεις για τη βελτίωση της προσβασιμότητας σε επίπεδο Δήμου. Ενώ του μετέφεραν και τα προβλήματα υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

Από την πλευρά του ο κ. Κυμπουρόπουλος ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, για τις προσπάθειες ου καταβάλει στο Ευρωκοινοβούλιο, για τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει και τις βελτιώσεις που έχουν υπάρξει στη ζωή των ΑμεΑ.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του ήταν η Ιεράπετρα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com