UNICEF: Τουλάχιστον 2.400 παιδιά νεκρά στον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς μέσα σε 18 ημέρες

Αποκαρδιωτικά είναι τα στοιχεία που παρείχε η UNICEF για τουλάχιστον 2.360 παιδιά, τα οποία σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας μέσα σε 18 ημέρες και για 30 στο Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Στην ανακοίνωσή της, η UNICEF για τα παιδιά ανέφερε ότι σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερα από 30 παιδιά φέρονται να έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ισραήλ και 2.360 παιδιά έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, ενώ παράλληλα 5.364 έχουν τραυματιστεί λόγω «αδυσώπητων επιθέσεων» από τότε που ξέσπασε η σύγκρουση στις 7 Οκτωβρίου μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ. Ο αριθμός των νεκρών από τη Γάζα παρέχεται από το υπουργείο Υγείας που διοικείται από τη Χαμάς και είναι δύσκολο να επαληθευτεί, αναφέρει ο Guardian.

Το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF) παρείχε αυτά τα στοιχεία και έκανε λόγο για «αδυσώπητες επιθέσεις» του ισραηλινού στρατού.

Μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, που είχε απολογισμό πάνω από 1.400 νεκρούς, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο αριθμό που έχουν δημοσιοποιήσει οι ισραηλινές αρχές, εξαπολύθηκαν ασταμάτητοι βομβαρδισμοί από αέρος και με το πυροβολικό σε αντίποινα, ενώ ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται να προχωρήσει σε χερσαία εισβολή στον θύλακα υπό πολιορκία.

«Η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας αποτελεί κηλίδα που μεγεθύνεται στη συλλογική μας συνείδηση. Ο ρυθμός των θανάτων και των τραυματισμών είναι απλά απίστευτος», ανέφερε η Αντέλ Χοντρ, επικεφαλής της διεύθυνσης της UNICEF που είναι αρμόδια για την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Η ολοένα οξύτερη έλλειψη πόσιμου νερού, τροφής, καυσίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης στον παλαιστινιακό θύλακα έχει πολύ σοβαρές συνέπειες για τα παιδιά, που αποτελούν περί το 50% του πληθυσμού (2,3 εκατ.), τόνισε η υπηρεσία.

Η UNICEF κάλεσε τα μέρη να κηρύξουν κατάπαυση του πυρός, ώστε να μπορέσει να διανεμηθεί απρόσκοπτα ανθρωπιστική βοήθεια. Κάλεσε επίσης να αφεθούν ελεύθεροι οι όμηροι που κρατούν η Χαμάς και άλλες ένοπλες οργανώσεις, δεκάδες από τους οποίους είναι παιδιά.


Λωρίδα της Γάζας: Πλήγμα από drone με νεκρούς

Στο μεταξύ όσον αφορά το επιχειρησιακό σκέλος, τουλάχιστον δυο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε πλήγμα από drone κατά τη διάρκεια εφόδου του στρατού του Ισραήλ στην Δυτική Όχθη.

Δυνάμεις του ισραηλινού στρατού που διεξήγαγαν νυχτερινή έφοδο στην Δυτική Όχθη δέχθηκαν πυρά που ανταπέδωσαν με πλήγμα drone, γνωστοποίησε το γενικό επιτελείο, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με την υπηρεσία ασθενοφόρων της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου, τουλάχιστον δυο Παλαιστίνιοι να σκοτωθούν.

Σύμφωνα με τον Τσαχάλ, τον στρατό του Ισραήλ, ένοπλοι Παλαιστίνιοι «άνοιξαν πυρ και εκσφενδόνισαν εκρηκτικούς μηχανισμούς» εναντίον δυνάμεών του που επιχειρούσαν στον καταυλισμό προσφύγων στην Τζενίν, στη βόρεια Δυτική Όχθη. Χρησιμοποιήθηκε drone εναντίον τους και διαπιστώθηκε πως υπήρξαν απευθείας «πλήγματα».

Κατά την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο, πέρα από τους δυο νεκρούς, υπάρχουν επίσης τραυματίες.

Πρόκειται για την τρίτη φορά που χρησιμοποιούνται αεροπορικά μέσα στη Δυτική Όχθη αφότου κηρύχθηκε πόλεμος εναντίον της Χαμάς και άρχισαν οι σφοδροί κι ακατάπαυστοι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για την άνευ προηγουμένου επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου.

Στον καταυλισμό προσφύγων της Τζενίν, που θεωρείται προπύργιο παλαιστινιακών ένοπλων οργανώσεων, εξαπολύθηκε ισραηλινή ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση νωρίτερα φέτος.

Πηγή: https://www.lifo.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com