Το μέλος του ΚΚΕ Λασιθίου Σίμος Συμεωνίδης στο Λατώ fm: «Δεν υπήρξε καμία μέριμνα για να στελεχωθεί η ΜΕΘ covid του ΓΝΑΝ – Να γίνουν μαζικά τεστ στη Σητεία για να μην έχουμε και νέο lockdown στην περιοχή»

«Στη ΜΕΘ κορωνοϊού του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου συνέβη ότι ακριβώς συμβαίνει με την υγεία και σε όλη την υπόλοιπη Κρήτη, με υποστελεχωμένα νοσοκομεία και υποστελεχωμένες δημόσιες μονάδες υγείας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Σίμος Συμεωνίδης, μέλος της Κ.Ο. Λασιθίου του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Σητείας μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.

«Οι ΜΕΘ covid ποτέ δεν στελεχώθηκαν, έγινε ανακύκλωση προσωπικού, με συμβάσεις, με επικουρικούς, που όλοι αυτοί μετά θα πεταχτούν στο καλάθι των αχρήστων».

Έκανε λόγο και ο ίδιος για «τεράστιες και εγκληματικές ευθύνες με ότι συμβαίνει με τη διαχείριση της πανδημίας, με το δεύτερο κύμα δεν υπήρχε μέριμνα έτσι ώστε να στελεχωθούν και άλλες ΜΕΘ και αυτή του Αγίου Νικολάου, ένα αποτέλεσμα μιας συνολικής πολιτικής που βλέπει την υγεία σαν εμπόρευμα και περικόπτει συνεχώς από τη δημόσια υγεία, όπως όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά τα τελευταία χρόνια».

Είπε δε ότι «αναζητούνταν το προηγούμενο διάστημα αναισθησιολόγοι από τα Νοσοκομεία Ιεράπετρας και Σητείας για να στελεχώσουν άλλες ΜΕΘ».

Τόνισε ότι «όλος ο λαός του Λασιθίου πρέπει ενωμένος να διεκδικήσει την υγεία που του αρμόζει. Ακόμη και στο Ηράκλειο καλώς θέλουν να ενισχύονται, δεν μας αγγίζουν τοπικισμοί, και εκεί γίνεται αντίστοιχη διαχείριση της φτώχειας. Υπάρχουν τραγικές ελλείψεις που διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις συντηρούσαν. Ακόμη και οι υποτυπώδεις ανάγκες που καλύπτονταν από τα Κέντρα Υγείας τώρα θα ανασταλούν με την μετατροπή των Κ.Υ. σε εμβολιαστικά κέντρα για 7-8 μήνες». Αναφέρθηκε επίσης στη μείωση για τις δαπάνες της υγείας στον προϋπολογισμό του 2021. «Για αυτούς η υγεία δεν είναι κοινωνικό αγαθό, είναι εμπόρευμα, είναι πεδίο στο οποίο μπορείς να επενδύσεις για κερδοφορία κλπ, για αυτό και η στάση τους απέναντι σε κλινικάρχες, σε ιδιώτες και καπιταλιστές της υγείας που τους έχουν επιδοτήσει με έξτρα επιδοτήσεις, που έχουν αυξήσει τις αποζημιώσεις για τις ΜΕΘ, που τους στέλνουν πελάτες όταν διακυβεύεται η ζωή και η υγεία του λαού».

Αναφορικά με την κατάσταση στο Παλαίκαστρο, τόνισε «μπορούν να μας πουν ποια είναι αυτά τα επιδημιολογικά δεδομένα βάσει των οποίων αποφάσισαν να πάρουν την απόφαση για παράταση του lockdown; Ποια είναι αυτά τα δεδομένα, χωρίς να έχουν γίνει τεστ στην ευρύτερη περιοχή, με εξαίρεση τη Ζάκρο και τους εκπαιδευτικούς; Να γίνει lockdown, αλλά να γίνουν τεστ, να ξέρουμε ποια είναι τα δεδομένα. Μέχρι την Δευτέρα, τι θα αλλάξει; Θα γίνουν τεστ, θα έλθει κάποιος γιατρός για στελέχωση των περιφερειακών ιατρείων; Αυτή τη στιγμή δεν παρέχονται υπηρεσίες υγείας σε ασθενείς covid στο Παλάικαστρο, παρέχονται τηλεφωνικά όπως-όπως και αφού επιδεινωθεί η κατάσταση. Θα γίνουν αυτά που πρέπει για να μπει φρένο στην ενδοοικογενειακή διασπορά που έχει ξεφύγει, ώστε μην ξαναγίνει lockdown και χάσουμε ανθρώπινες ζωές; Τα πρωτόκολλα τα γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια όταν αφορούν τη ζωή μας, την υγεία μας των παιδιών μας, των γερόντων μας των ανθρώπων μας. Τα πρωτόκολλά τους δεν μας προστατεύουν δεν θωρακίζουν την υγεία μας».

Πρόσθεσε πως «αυτή τη στιγμή, η συντριπτική πλειοψηφία του Δήμου Σητείας διεκδικεί να γίνουν μαζικά τεστ. Η πρόβλεψη που υπάρχει δηλαδή είναι ή drive through τεστ ή καθόλου; Γιατί να μην γίνονται και τεστ από το Νοσοκομείο; Γιατί οι ουρές έξω από τα διαγνωστικά και μικροβιολογικά είναι που επιθυμεί η κυβέρνηση στα μεγάλα αστικά κέντρα που είναι τεράστιες οι μπίζνες που γίνονται και βέβαια μία μικρογραφία έχουμε και εδώ».


Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com