Την ένταξη του Τμήματος Διοικ. Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΕΛΜΕΠΑ στον Άγιο Νικόλαο και στο 2ο επιστημονικό πεδίο ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης (βίντεο)

τού Νίκου Σγουρού

Την ένταξη του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΕΛΜΕΠΑ στον Άγιο Νικόλαο και στο 2ο επιστημονικό πεδίο ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης στο περιθώριο της επίσκεψής του το μεσημέρι της Δευτέρας στο Δημαρχείο Αγίου Νικολάου. Σε μια σημαντική εξέλιξη, που διασφαλίζει όπως είπαν και οι αρμόδιοι τη βιωσιμότητα του εν λόγω Τμήματος.

Τόσο ο Δήμαρχος Μανώλης Μενεγάκης όσο και ο πρόεδρος του Τμήματος Κωνσταντίνος Παναγιωτάκης ανέλυσαν τους λόγους που το αίτημα της Σχολής για την ένταξή του και στο 2ο επιστημονικό πεδίο πέρα από το 4ο πεδίο όπου ανήκει σήμερα, που είναι: ακαδημαϊκοί (διαθέτει από το 2019 δωρεάν πρόγραμμα διδακτορικών σπουδών, από το 2021 δωρεάν πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών με θέμα «Διοίκηση και Ψηφιακός Μετασχηματισμός»), η ερευνητική πορεία του Τμήματος (δεύτερη θέση ανάμεσα στα 34 περιφερειακά Τμήματα Οικονομικής Κατεύθυνσης στην Ελλάδα), ο αριθμός των φοιτητών αλλά και η έλλειψη ισχυρής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης συνολικά στο νομό Λασιθίου.

Ο υπουργός μετά το πέρας της ενημέρωσης που είχε από το Δήμαρχο και αντιδημάρχους, παρουσία και του βουλευτή Λασιθίου της ΝΔ και αντιπρόεδρου της Βουλής Γιάννη Πλακιωτάκη, έκανε τη σχετική ανακοίνωση, μέσα σε χειροκροτήματα από όλους τους παριστάμενους, λέγοντας ότι επρόκειτο για ένα αίτημα απολύτως τεκμηριωμένο.

Τη σχετική τους ικανοποίηση εξέφρασαν τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο κ. Παναγιωτάκης.Κατά τη συνάντηση μάλιστα τόσο ο κ. Μενεγάκης όσο και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρακαδάκης έθεσαν και θέμα της ΑΣΤΕΚ, με τον υπουργό να απαντά πως θα υπάρξει σχετική διασύνδεση ώστε ένας απόφοιτος μετά από 3 χρόνια να μπορεί με έναν χρόνο σπουδές σε Πανεπιστήμιο σχετικό με τον τουρισμό να παίρνει και το σχετικό πτυχίο.

Τέθηκε επίσης το θέμα της σχολικής στέγης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com