Συντονιστικό Ηρακλείου: «Τα προβλήματα είναι ίδια στα Νοσοκομεία της Κρήτης όπως και σε όλη την Ελλάδα»

Η παγκρήτια συνάντηση για την υγεία έγινε στις 18/11/23 με συμμετοχή πολιτών και υγειονομικών από όλο το νησί.

Το συμπέρασμα είναι ότι τα προβλήματα είναι ίδια στα Νοσοκομεία της Κρήτης όπως και σε όλη την Ελλάδα, με τα περιφερειακά νοσοκομεία και τα μικρότερα των μεγάλων πόλεων, να προηγούνται στο στάδιο της κατάρρευσης.

Είναι φανερό από τις μεγάλες κινητοποιήσεις που έχουν γίνει. Από την πρόσφατη μαζική συμμετοχή στην πορεία για την υπεράσπιση της λειτουργίας του Βενιζέλειου νοσοκομείου, την περσινή μαζική κινητοποίηση στο Ρέθυμνο και τη συμβολική αγκαλιά του νοσοκομείου, του οποίου πάσχουν κύρια τμήματα ( όπως η Παθολογική κλινική ), εώς τις κινητοποιήσεις για μαζικές προσλήψεις και κίνητρα στους ιατρούς στην Ιεράπετρα και τη Σητεία: Το ζήτημα τη υγείας μας αφορά όλους και δε θα σταματήσουμε να μαχόμαστε για την αξιοπρεπή λειτουργία τους, ούτως ώστε με τη σειρά μας να λάβουμε την ποιοτική φροντίδα που μας αξίζει.

Οι πρόσφατες επισκέψεις του υπουργού υγείας Μ. Χρυσοχοίδη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο και στο νοσοκομείο της Σητείας, ακριβώς τις ημέρες πριν από τις κινητοποιήσεις που είχαν ανακοινωθεί, φανερώνει τη σκοπιμότητα αυτών των επισκέψεων. Δεν αρκούν οι «διπλωματικές» δηλώσεις για να ειρηνεύσουν τα πνεύματα, ούτε οι προσωρινές λύσεις «μπαλώματα», που υιοθερούνται εδώ και χρόνια.
Η πολιτική που εφαρμόζεται έχει ξεκάθαρο στόχο την ιδιωτικοποίηση και την κατάργηση της δημόσιας δωρεάν υγείας. Και για να επιτευχθεί αυτό παιρνάμε ήδη, αναπόφευκτα , από το στάδιο της πλήρους απαξίωσης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Για να το αντιμετωπίσουμε χρειάζεται ο αγώνας μας να έχει συσπείρωση, ενότητα και επιμονή. Στα πλαίσια των ανωτέρω αποφασίζουμε:
-Τη δημιουργία Παγκρήτιου Δικτύου Αγώνα για την Υγεία, με σκοπό το συντονισμό των επιμέρους δράσεων
-Τη στήριξη της απεργία της ΟΕΝΓΕ με τοπικές δράσεις και κινητοποιήσεις σε κάθε πόλη της Κρήτης στις 30/11


Συντονιστικό Ηρακλείου για την Υγεία Ομάδα για την Άλλη Υγεία

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com