Συνεργασία Δημοτών: Συνάντηση με εκπροσώπους εργαζομένων της ΔΕΥΑΑΝ

Η υποστελέχωση και το υψηλό ενεργειακό κόστος, αποτελούν τα μεγάλα προβλήματα της ΔΕΥΑΑΝ, γεγονός που αναγνωρίζεται τόσο από τη διοίκηση όσο και από τους εργαζόμενους στη δημοτική επιχείρηση. Για τα θέματα αυτά και άλλα, συζήτησε ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία Δημοτών» Θωμάς Χαριτάκης με εκπροσώπους των εργαζομένων της ΔΕΥΑΑΝ.

Σήμερα στην επιχείρηση εργάζονται 35 μόνιμοι και 15 συμβασιούχοι υπάλληλοι για να καλύπτουν 24ωρες υπηρεσίες. Με τρεις μόνιμους υδραυλικούς η ΔΕΥΑΑΝ προσπαθεί να καλύψει τις πάρα πολλές, καθημερινές ανάγκες σε μια τεράστια έκταση που εκτείνεται ο Δήμος Αγίου Νικολάου. Δραματική είναι η έλλειψη και επιστημονικού προσωπικού, αφού σήμερα υπηρετούν 5 τέτοια άτομα μαζί με τον Γενικό Διευθυντή.

Σχετικά με το ζήτημα της επιστροφής στην επιχείρηση των χρημάτων από αυξήσεις αποδοχών στους υπαλλήλους, κατόπιν σχετικής δικαστικής απόφασης, ο συνδυασμός υποστηρίζει ότι θα πρέπει να βρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση ώστε οι εργαζόμενοι να μπορέσουν να προσαρμοστούν από την απώλεια του εισοδήματος αυτού.

Ως εξαιρετικά σοβαρό παραμένει το πρόβλημα της δαπάνης για το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνει η επιχείρηση, αφού το νερό ύδρευσης αντλείται από γεωτρήσεις μεγάλου βάθους, δεδομένου δε ότι έχει σταματήσει η προμήθεια νερού από το φράγμα Αποσελέμη, όλες οι ανάγκες του Δήμου καλύπτονται από τις γεωτρήσεις. Η οικονομική δαπάνη για την ενέργεια πολλαπλασιάζεται και πολύ σύντομα απειλεί και τη βιωσιμότητα της ίδιας της επιχείρησης.

Ως συνδυασμός, θεωρούμε ότι θα πρέπει να γίνει σχετική παρέμβαση στα συναρμόδια υπουργεία ώστε το ενεργειακό τιμολόγιο των ΔΕΥΑ να μειωθεί και επιπλέον να προωθηθεί από τη μελέτη είτε για τη συμμετοχή της σε μια Ενεργειακή Κοινότητα ή στην υλοποίησης επένδυσης από την ίδια με κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου.
Τέλος, επισημάνθηκε η ανάγκη για ενεργή συμμετοχή στα συμβούλια της Πανελλήνιας Ένωσης ΔΕΥΑ για προώθηση θεμάτων της ΔΕΥΑΑΝ.


Με εκτίμηση,

Γραφείο Τύπου
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ
Υποψήφιος Δήμαρχος
ΘΩΜΑΣ ΧΑΡΙΤΑΚΗΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com