Συνάντηση της Σπυριδάκη με τους Επιχειρηματίες του Σίσι για τις Κατεδαφίσεις των Αυθαίρετων Κατασκευών

Σήμερα, η κ. Σπυριδάκη Κατερίνα, Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στον Νομό Λασιθίου, επισκέφθηκε το παραλιακό μέτωπο στο Σίσι, ανταποκρινόμενη στο αίτημα των επιχειρηματιών της εστίασης της περιοχής. Κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσαν οι κατεδαφίσεις των αυθαίρετων κατασκευών, μια εξέλιξη που αγγίζει διάφορες πτυχές της τοπικής οικονομίας και της κοινωνίας.

 

Τα πρώτα  Πρωτόκολλα Κατεδάφισης είχαν επιδοθεί στις 11 Φεβρουαρίου 2021. Ωστόσο, η εκτέλεση του πρωτοκόλλου δεν υλοποιήθηκε κατά την αρχική προγραμματισμένη ημερομηνία της 9ης Μαρτίου 2021. Με τα νέα Πρωτόκολλα Κατεδάφισης, που εκδόθηκαν στις 6 Ιουλίου 2023, ορίστηκε ως ημερομηνία έναρξης των εργασιών η 27η Ιουλίου 2023,εν μέσω μίας περιόδου υψηλής τουριστικής δραστηριότητας (highseason) για την περιοχή.

 

19 επιχειρηματίες κλήθηκαν να προβούν σε εργασίες κατεδάφισης των αυθαίρετων κατασκευών και να γίνουν μάρτυρες της μετατροπής του πιο όμορφου σημείου της περιοχής τους σε ένα πραγματικό εργοτάξιο. Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί το 90% των εργασιών της κατεδάφισης.

 

Οι επιχειρηματίες και οι κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν την ανησυχία τους αναφορικά με την εξέλιξη του έργου δεδομένου ότι δεν υφίσταται κάποια εμπεριστατωμένη μελέτη, με ορισμένη χρηματοδότηση και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπλασης με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Φόβος των επιχειρηματιών και των κατοίκων της περιοχής είναι να χαθεί η νέα τουριστική σεζόν, σε μία περιοχή όπου το 80% των ανθρώπων εξαρτάται από την τουριστική δραστηριότητα.

 

Τέλος, η κ. Σπυριδάκη αντιλαμβανόμενη την αναγκαιότητα για την άμεση ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών όπως ο σωστός επανακαθορισμός της γραμμής αιγιαλού, η εξομοίωση της χερσαίας ζώνης λιμένος, η εξασφάλιση επαρκούς χρηματοδότησης, η εκπόνηση μελέτης κτλ. ώστε να μπορούν νομίμως να γίνουν οι εργασίες ανάπλασης από πλευράς του Δήμου Αγίου Νικολάου μέσω του Λιμενικού Ταμείου, δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα καθόλα εύλογα αιτήματα του επιχειρηματικού κόσμου και των πολιτών του Σίσι. Η νέα τουριστική σεζόν θα πρέπει να διαφυλαχθεί με κάθε κόστος, διαφορετικά οι συνέπειες θα είναι βαρύτατες για την τοπική οικονομία και για την φήμη της περιοχής.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com