Συνάντηση του συνδυασμού “στην Πράξη” στο ΓΝΑΝ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος – επικεφαλής του συνδυασμού «στην Πράξη» Χάρης Αλεξάκης, μαζί με μέλη του συνδυασμού συναντήθηκαν σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου με τον Διοικητή των νοσοκομείων του Ν. Λασιθίου κ. Εμμ. Ανδρεαδάκη, την διευθύντρια του ΔΙΙΕΚ Νοσηλευτικής κα Ράνια Ανδρεαδάκη, τους εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Μανουσάκη και κ. Καραταράκη, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων του ΓΝΑΝ κ. Δημήτρη Μετοχιανάκη και τα μέλη του Συλλόγου κ. Μιχάλη Σταυρακάκη και κα Χρυσούλα Κορχιδάκη.


Ο διοικητής έθεσε βασικά το ζήτημα της υποστελέχωσης των νοσοκομείων, που αν και γίνονται προκηρύξεις δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον από συμμετοχής από ιατρικό προσωπικό. Τόνισε τις καλές πρακτικές και το σύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτει το νοσοκομείο.

 

Ο κ. Καραταράκης παίρνοντας το λόγο αναγνώρισε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν πρέπει και δεν μπορεί να συμμετέχει στην δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια φροντίδα Υγείας, όμως μπορεί να συνδράμει σε προγράμματα πρόληψης και προαγωγής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Υγείας, αλλά και σε επίπεδο ηθικής συμπαράστασης στους αγώνες του προσωπικού.

Ο κ Μανουσάκης τόνισε ότι ήδη τα τελευταία χρόνια η δημοτική αρχή έχει σταθεί κοντά στους αγώνες για το ΓΝΑΝ κι ευελπιστεί αυτή η σχέση να συνεχιστεί, ενώ τόνισε ότι η εύρεση χώρου στάθμευσης γενικότερα αποτελεί ένα πρόβλημα για τους εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Οι κ. Καραταράκης,  Μανουσάκης και Μετοχιανάκης συμφώνησαν στο ότι πρέπει ο Δήμος να πιέσει για την ολοκλήρωση των διαδικασιών που αφορούν το Κέντρο Αποκατάστασης- Αποθεραπείας Νεάπολης.


Η κα Ανδρεαδάκη μίλησε για το ρόλο του ΔΙΕΚ στην λειτουργία του νοσοκομείου, τόνισε τις ανάγκες στέγασής του, που αποτελεί αντικίνητρο για τους φοιτητές άλλων περιοχών κι έθεσε τον εαυτό της, παρά τον φόρτο εργασίας της, στην διάθεση του Δήμου για συνδρομή σε προγράμματα που αφορούν την κοινότητα.


Ο υποψήφιος δήμαρχος Χάρης Αλεξάκης διαβεβαίωσε το ζωντανό και έντονο ενδιαφέρον του και ως η αυριανή δημοτική αρχή για την στήριξη και αναβάθμιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου ώστε να διαδραματίσει τον ρόλο του ως νομαρχιακού νοσοκομείου, παρέχοντας πλήρεις και υψηλης ποιότητας υπηρεσίες Υγείας τόσο στους κατοίκους του Δήμου, του Νομού, παίζοντας παράλληλα το σημαίνοντα ρόλο του για την στήριξη του τοπικού τουριστικού προϊόντος. Ο κ. Αλεξάκης μίλησε επίσης για την συνδρομή του Δήμου τόσο σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας όσο και στην κατ’ οίκον φροντίδας των αναξιοπαθούντων συνδημοτών μας. Τόνισε ξανά, ότι για την επόμενη μέρα στο Δήμο, τη μεγαλύτερη σημασία την έχει ο άνθρωπος, οπότε το ζήτημα της Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του συνδυασμού, κάτι που διασφαλίζεται κι από την συνεργασία με την Ευαγγελία Φανουράκη, αντιδημάρχου δημόσιας υγείας την τελευταία διετία.


Το παράδειγμα της «Ιατρικής Απόβασης» πρόγραμμα που συμμετέχει ο Δήμος τα τελευταία 2 χρόνια απέδειξε ότι αν δοθούν από το Δήμο κίνητρα που αφορούν στη στέγαση του υπηρετούντος εδώ ιατρικού προσωπικού, μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή στις προκηρύξεις για την κάλυψη των κενών θέσεων στο ΓΝΑΝ.


Ο στρατηγικός σχεδιασμός για την υγεία που πραγματοποιήθηκε με πρόταση του Δήμου Αγίου Νικολάου από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, προβλέπει την δημιουργία πιλοτικής μονάδας για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον Δήμο Αγίου Νικολάου.


Ενώ ο συνδυασμός δεσμεύεται, μέσα στους άξονες για την Υγεία, να είναι η ενίσχυση σε προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ένα επιπλέον όχημα ώστε να μπορεί να καλύψει στην παροχή υπηρεσιών όλο το εύρος των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου. Επιπλέον στόχος μας είναι η πλήρης αξιοποίηση όλων των αξόνων και των δυνατοτήτων του ΕΣΠΑ για τα Κέντρα Κοινότητας, που επίσης μπορούν να εμπλακούν στα προγράμματα παρέμβασης στην περιφέρεια του Δήμου.

 

Εκ μέρους του γραφείου τύπου,

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com