Συμπόσιο Πολιτισμού Κρήτη – Γεωργία στον Δήμο Αγ. Νικολάου με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης Π.Ε. Λασιθίου

Τις επόμενες ημέρες από 6-10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγ. Νικολάου, μια σειρά πολιτισμικών εκδηλώσεων σε συνεργασία του Λυκείου των Ελληνίδων Αγίου Νικολάου και των Ακαδημιών τέχνης RUSTAVI Ensemble-New generation και ARKVANI-Ensemble της Γεωργίας.

Η Γεωργία, ένα ομόδοξο κράτος με ιστορικούς δεσμούς με την Ελλάδα, μέσω των προαναφερθέντων πολιτιστικών οργανισμών συνεργάζεται στη διοργάνωση κοινών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πολιτισμικών ανταλλαγών με Κρήτη και Γεωργία, αναγνωρίζοντας την πολιτισμική δράση του Λυκείου των Ελληνίδων γενικώς, όσο και του τοπικού Παραρτήματος του ΛτΕ Αγίου Νικολάου.

Στις κύριες εκδηλώσεις είναι μία Γαστρονομικού ενδιαφέροντος, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Ιουνίου στην κοινότητα Κριτσάς και θα περιλαμβάνει εργαστήρια παρασκευής παραδοσιακών Γεωργιανών εδεσμάτων, ψωμιού, γλυκισμάτων, τυριού, με την επιμέλεια δύο Ορθόδοξων Γεωργιανών καλόγερων. Στα εργαστήρια αυτά θα υπάρχουν αντίστοιχα της περιοχή μας, με την βοήθεια των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου ΛΑΤΩ της κοινότητος. Παράλληλα θα υπάρχει παρουσίαση τοπικών προϊόντων της περιοχής, με κυρίαρχο το ελαιόλαδο της Κριτσάς.

Η μουσικοχορευτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Νεάπολη, το Σάββατο 8 Ιουνίου, στο προαύλιο του Ι.Ν. Μεγάλης Παναγίας, με την συμμετοχή μουσικών και χορευτών της Γεωργίας και του Λυκείου των Ελληνίδων Αγίου Νικολάου. Θα συμμετέχουν 70 Γεωργιανοί χορευτές, παραδοσιακοί μουσικοί, υπεύθυνοι καθηγητές και χορογράφοι των δυο Ακαδημιών. Στην αποστολή συμμετέχουν 40 επιπλέον συνοδά μέλη και κάποιοι αξιωματούχοι.

Το ΛτΕ ως φορέας, συντηρεί, διασώζει και προβάλει τον πολιτισμό και την παράδοση του τόπου μας, στα εκατό και πλέον χρόνια δράσης του. Με την παρουσία της συγκεκριμένης αποστολής από την Γεωργία, θα είναι μια ακόμα ευκαιρία προβολής της Κρήτης, της γαστρονομικής μας παράδοσης στους φιλοξενούμενους και στους επισκέπτες της περιοχής.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών της Γεωργίας, της Περιφέρειας Κρήτης–Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και του Δήμου Αγίου Νικολάου και θα είναι ανοικτές στο κόσμο.

Επίσης θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση (live-streaming) στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/live/hzKZTsFfPAo?si=zsZvNSSDR030sdHd

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com