Στηρίζουν τον αγώνα των εργαζομένων στα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ

Το σωματείο εργαζομένων ΠαΓΝΗ συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ που διεκδικούν σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας είναι προγράμματα υπερεκμετάλλευσης που έχουν ως στόχο την κάλυψη χιλιάδων κενών θέσεων εργασίας με φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό με ελάχιστα δικαιώματα, καταπατώντας το Σύνταγμα και το εργατικό δίκαιο που προβλέπει ίση αμοιβή για ίση εργασία. Με τέτοιου είδους πρακτικές διαιωνίζεται η διατήρηση των ανισοτήτων και η ύπαρξη εργαζομένων πολλών ταχυτήτων, ανατρέπονται οι εργασιακές σχέσεις , αυξάνονται οι ελαστικές μορφές και η εκ περιτροπής εργασία, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει ο δρόμος στην περαιτέρω εξάπλωση και εφαρμογή ανάλογων συνθηκών εργασίας σε όλους τους κλάδους των εργαζομένων.

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι αξιοποιούνται από τις διοικήσεις ώστε να καλύπτουν ευκαιριακά τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι οι ελαστικές μορφές εργασίας διευρύνονται συνεχώς, ώστε αυτή τη στιγμή να αποτελούν την κύρια μορφή εργασίας όσων βρίσκουν δουλειά. Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξη» και η επιστροφή στην «κανονικότητα» που προπαγανδίζει η κυβέρνηση. Μισθοί πείνας και εργασιακή ανασφάλεια για τους εργαζόμενους, χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας με καθολικότητα και υποχρεωτικότητα. Η επίθεσή τους έχει στόχο το σύνολο των εργαζομένων.

Από την πρώτη στιγμή δώσαμε μάχη για να υπερασπιστούμε τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων. Γράψαμε στο σωματείο όλους τους συμβασιούχους για να βρουν αποκούμπι και δύναμη ώστε να διεκδικήσουμε και να παλέψουμε όλοι μαζί, μόνιμοι και συμβασιούχοι, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, άμεση πληρωμή, διασφάλιση και τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας. Πετύχαμε με τον αγώνα μας να παραμείνουν στα νοσοκομεία πάνω από 2 χρόνια και συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση.

Μοναδική λύση που υπηρετεί τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων είναι η πρόσληψη προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία και μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Από όσους δουλεύουν με οποιαδήποτε μορφή ελαστικής εργασίας δεν περισσεύει κανείς, δεν πρέπει κανείς να απολυθεί. Τώρα από κοινού χρειάζεται ενωμένα να διεκδικήσουμε δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα, βάζοντας μπροστά τις δίκες μας ανάγκες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com