Στην Πράξη: Επίσκεψη στην ΑΣΤΕΚ

Τη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος – επικεφαλής του συνδυασμού «στην Πράξη» Χάρης Αλεξάκης, συνοδευόμενος από μέλη του συνδυασμού. Με τη Διευθύντρια της Σχολής κ. Βανέσα Σημαντηράκη συζήτησαν τα θέματα που απασχολούν τη λειτουργία της Σχολής και τους φοιτητές, διαβεβαιώνοντάς την για το διαρκές, ενεργό ενδιαφέρον από πλευράς του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας για το πολύ σημαντικό αυτό εκπαιδευτικό ίδρυμα που λειτουργεί στον Αγιο Νικόλαο.

 

Ο κ. Αλεξάκης τόνισε την αξία της προσφοράς της Σχολής στην τουριστική εκπαίδευση, με παραγωγή άρτια εκπαιδευμένων στελεχών, τα οποία θα αιμοδοτήσουν την ανθούσα τουριστική βιομηχανία της περιοχής μας όπου συγκεντρώνει πλήθος ξενοδοχειακών μονάδων παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, αλλά και επιχειρήσεις τουρισμού σε όλη την Ελλάδα.

 

Ως επόμενη δημοτική αρχή, με την εντολή των δημοτών του Αγίου Νικολάου, θα διεκδικήσομε οριστική και λειτουργική λύση στη στέγαση της Σχολής, το βάρος της οποίας σηκώνει αποκλειστικά ο Δήμος Αγίου Νικολάου, ως σήμερα. Η παραχώρηση παρακείμενου κτιρίου του Δημοσίου ή η ένταξη σε χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού της αγοράς ή κατασκευής στέγης για την ΑΣΤΕΚ στον Αγιο Νικόλαο αποτελεί διεκδίκηση που θα ζητήσουμε από το αρμόδιο υπουργείο να κλείσει, χωρίς άλλες αναβολές.

 

Η αναβάθμιση του προγράμματος, η ισοτιμία του πτυχίου επιπέδου 6, η παροχή δυνατότητας μετεκπαίδευσης των αποφοίτων, η χορήγηση πλήρους φοιτητικού πάσου στους φοιτητές, η στελέχωση της Σχολής με επαρκές διοικητικό και συμπλήρωση του διδακτικού προσωπικού, αποτελούν πάγια αιτήματα στα οποία ο Δήμος Αγίου Νικολάου θα διεκδικήσει από την επόμενη δημοτική περίοδο, με κατάλληλες παρεμβάσεις σε πολιτικό και ακαδημαϊκό επίπεδο.

 

Παραμένει ως σταθερό το αίτημα η ανωτατοποίησης της ΑΣΤΕΚ – στο πλαίσιο της ανάγκης παροχής ακόμη καλύτερης τουριστικής εκπαίδευσης, δεδομένου ότι ο Τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής μας και ολόκληρης της χώρας.    

 

#στην_πράξη #με_τον_Χάρη 

 

Εκ μέρους του Γραφείου Τύπου,

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com