Στη δέσμευση 261.000€ προχώρησε ο ΤΟΕΒ Ιεράπετρας για οφειλές του Δήμου

Μιλώντας στο latonews ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας, Μανώλης Παπαδάκης, με αφορμή τη δέσμευση των 261.000€ για τις οφειλές του δήμου Ιεράπετρας στον Οργανισμό, αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης.

Σύμφωνα με όσα μας δήλωσε ο κ. Παπαδάκης, το χρέος δημιουργήθηκε σταδιακά από την προηγούμενη δημοτική αρχή και συγκεκριμένα το 2014 και έφτασε μέχρι το 2020 μαζί με τις προσαυξήσεις στα 360.000€.

Σταδιακά ο δήμος πλήρωσε 90.000€ μετά από αγωγή, η οποία κατατέθηκε το 2020. Μάλιστα οι δυο οργανισμοί, ο ΤΟΕΒ και ο δήμος Ιεράπετρας προχώρησαν σε συμβιβασμό και από την πλευρά του ο ΤΟΕΒ Ιεράπετρας αφαίρεσε 10.000€ που είναι οι προσαυξήσεις. Παρότι υπήρξε συμβιβασμός, ουδέποτε ο δήμος Ιεράπετρας προχώρησε στην καταβολή των συμφωνηθέντων ποσών.

Αναγκαστικά ο ΤΟΕΒ με ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου, προχώρησε σε δικαστική διεκδίκηση της οφειλής το Νοέμβριο του 2022. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου  το Μάρτιο του 2023 επέδωσε για δεύτερη φορά με δικαστικό επιμελητή τη διαταγή πληρωμής των οφειλόμενων, στέλνοντας παράλληλα την απόφαση και στις τράπεζες. Πάραυτα, δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την πλευρά του δήμου, ούτε  προσπάθεια συνεννόησης, σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη.

Φτάσαμε σήμερα στη δέσμευση των 261.000€ από τις τράπεζες προκειμένου τα χρήματα αυτά να κατασχεθούν σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου για να καλύψουν την οφειλή του δήμου Ιεράπετρας στον ΤΟΕΒ.

Εκφράζοντας τη λύπη του για όσα αναφέρονται στα μέσα μαζικής δικτύωσης για το ζήτημα αυτό, ο κ. Παπαδάκης δήλωσε: «Στεναχωρούμαστε ειλικρινά που ο δήμος επιλέγει αυτές τις μεθόδους παραπληροφόρησης για να μην προχωρήσει στην καταβολή οφειλών του όλα αυτά τα χρόνια. Έχει γίνει δέσμευση όλων των τραπεζικών λογαριασμών του Δήμου για να προχωρήσει η κατάσχεση για το ποσό των 261χιλ ευρώ. Στόχος του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας δεν είναι η καταγγελία της δημοτικής αρχής, αλλά να πάρει τα χρήματα τα οποία είναι απαραίτητα για τη βιωσιμότητα του Οργανισμού, αλλά και γιατί ο δήμος πρέπει να καταβάλλει τις οφειλές του »

Η Αντιδήμαρχος Χρύσα Χατζημαρκάκη με δήλωσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε: «Καμία κατάσχεση δεν έχει πραγματοποιηθεί, από λογαριασμούς του Δήμου.»

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com