«Αρνήθηκα να καλύψω παραπάνω εφημερία και ο Διοικητής άρχισε να με βρίζει χυδαία» – Ο Γιάννης Ανδριώτης στο Λατώ fm για την παραίτησή του από Διευθυντής της Καρδιολογικής του ΓΝΑΝ (ηχητικό)

«Αρνήθηκα να καλύψω παραπάνω εφημερία και ο Διοικητής άρχισε να με βρίζει χυδαία» δήλωσε ο Γιάννης Ανδριώτης το πρωί της Τρίτης 11/6 στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και τον Νίκο Σγουρό στο Λατώ fm 103,3 αναφερόμενος στη χθεσινή του παραίτηση από τη θέση του Διευθυντή της Καρδιολογικής του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Όπως ανέφερε, ο ίδιος παραμένει στο δυναμικό της καρδιολογικής και του ΓΝΑΝ αλλά όχι στη θέση του Διευθυντή,  τονίζοντας ωστόσο ότι η απόφασή του είναι «οριστική και αμετάκλητη». 

«Διοίκηση δεν είναι κάθεσαι να υπογράφεις χαρτιά, είναι να έχεις ένα πλάνο και να είσαι δίπλα στους εργαζόμενους και όχι να τους έχεις απέναντί σου, αυτή η Διοίκηση αντίθετα ήταν πάντα απέναντι στους εργαζόμενους και απέναντι κατά συνέπεια στον κόσμο. Είμαστε 3 καρδιολόγοι και δεν μπορούμε να καλύψουμε τις εφημερίες όλου του μήνα και κάνουμε ήδη παραπάνω από 7. Κατά συνέπεια υπάρχουν μέρες με κενές εφημερίες και τέτοιες ήταν το περασμένο Σαββατοκύριακο των Ευρωεκλογών. Το απόγευμα της Παρασκευής ο Διοικητής μου είπε ότι πρέπει να καλυφθεί το Σάββατο, εγώ είπα δεν γίνεται να υποχρεώσω κανέναν να μεταφέρει εφημερία γιατί έχουμε και προσωπική ζωή – ένας συνάδελφος αρνήθηκε να κάνει εφημερία επειδή έλειπε σε Συνέδριο στη Χερσόνησο και μετά ο Διοικητής με πήρε και μου λέει θα εφημερεύσεις εσύ μεταφέροντας επόμενη εφημερία το Σάββατο. Εγώ αρνήθηκα και ο Διοικητής άρχισε να με βρίζει με χυδαίο τρόπο, σταματάω τη συζήτηση εκεί και το πρωί της Δευτέρας δήλωσα την παραίτησή μου από τη θέση του Διευθυντή της Καρδιολογικής και του Τομεάρχη του Παθολογικού τμήματος του ΓΝΑΝ διότι η αξιοπρέπειά μου είναι υπεράνω οποιασδήποτε καρέκλας και οικονομικού αντίτιμου». 

Όπως τόνισε επίσης ο κ. Ανδριώτης, «απ’ όταν ανέλαβε ο νυν Διοικητής οι παραιτήσεις γιατρών από το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου είναι 10, που έχουν πάει σε άλλα Νοσοκομεία ή έχουν ανοίξει ιατρεία και κανείς δεν έχει αντικατασταθεί. Δεν υπάρχουν  γιατροί αλλά δεν υπάρχει και κατάλληλο εργασιακό περιβάλλον. Το οικοδόμημα της υγείας είναι λάθος δομημένο, πρέπει να πέσει και να δημιουργηθεί ένα άλλο με άλλους όρους. Δεν γίνεται να δουλεύουμε με 3 ευρώ την ώρα.  Αλλά και 6 χιλιάδες το μήνα να παίρνει κάποιος θα έλθει στον Άγιο Νικόλαο όταν έχεις μια Διοίκηση που από το πρωί ως το βράδυ σου λέει εφημέρευσε; Εμείς είτε εφημερεύουμε, είτε όχι, θα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και θα είμαστε δίπλα στους πολίτες. Όπου και να είμαστε τρέχουμε να βοηθήσουμε τον κόσμο και αυτό η Διοίκηση δεν το εκτίμησε, όπως δεν εκτίμησε το πανελλαδικό βραβείο της Καρδιολογικής».


Ακούστε αναλυτικά στο παρακάτω ηχητικό:

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com