Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης «Η Κρήτη μας αλλιώς»

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου και στην παρουσίαση των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων της Π.Ε. Ηρακλείου, της αυτοδιοικητικής παράταξης «Η Κρήτη μας αλλιώς», η οποία έλαβε χώρα την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023.

Ο Σπύρος Δανέλλης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης και επικεφαλής της παράταξης ανοιξε την εκδήλωση με την ομιλία του.

Μεταξύ άλλων ο Σπύρος Δανέλλης είπε:

«Το μικρό μας θαύμα εξελίσσεται. Πριν ενάμιση μήνα δεν υπήρχε καν στο μυαλό μας η ίδρυση της αυτοδιοικητικής μας παραταξης «Η Κρήτη μας αλλιώς».

Ο χρόνος στην πολιτική είναι απρόβλεπτος, μη προσδιορίσιμος και κάθε άλλο παρά ευθύγραμμος. Ό,τι μας απέτρεψε η βολή της ευκολίας να κάνουμε, όταν είχαμε άλλη ισχύ, άνεση χρόνου και δυνατότητες, μας το επέβαλε η πολιτική μας αξιοπρέπεια και συνείδηση.

«Η Κρήτη μας αλλιώς» είναι η υπεράσπιση της μη χειραγωγούμενης αυτοδιοίκησης. Και να πούμε εδώ πως η παράταξή μας στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όμως μέλη μας και υποψήφιοί μας ανήκουν από τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς μέχρι το φιλελεύθερο κέντρο, τα κοινωνικά κινήματα και την οικολογία. Και βεβαίως διατηρούμε την οργανωτική όπως και την προγραμματική μας αυτονομία. Και μπορεί να μην είμαστε όλοι μέλη ή φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όμως ενδιαφερόμαστε και αγωνιούμε όλοι για την ανάκαμψη και επιστροφή του ως πρωταγωνιστή στην πολιτική σκηνή της χώρας. Αποτελεί εθνική επιταγή η επανισορρόπηση του πολιτικού συστήματος.

Ο ελληνικός λαός ήδη σε τρείς μήνες καταβάλει βαρύτατο τίμημα εξαιτίας της κυβερνητικής αλαζονίας που τρέφεται από το ανεξέλεγκτο.

Και αυτό αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους της απρόσμενα εντυπωσιακής συμμετοχής των πολιτών στις εσωκομματικές εκλογές της περασμένης Κυριακής.

Αυτήν την αγωνία, αυτήν την κοινωνική επιταγή οφείλουμε όλοι να την κατανοήσουμε, να τη σεβαστούμε, να την αξιοποιήσουμε. Είναι επιταγή ενότητας και αγώνα.

Και εμείς στην “Κρήτη μας αλλιώς” είμαστε περήφανοι που σε δύσκολους καιρούς διαχείρισης βαριάς ήττας και εσωστρέφειας, αποτελέσαμε τον κοινό τόπο συνάντησης και αναφοράς του χώρου. Και αυτά τα χαρακτηριστικά αντιλαμβανόμαστε πως οφείλουμε να προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού.

Εμείς πιστεύουμε πως το μοντέλο των δεκατριών τελευταίων χρόνων που δομήθηκε πάνω στην αποσπασματικότητα και την απουσία ενιαίων κανόνων εξάντλησε την όποια δυναμική.

Δεν υπήρξε ποτέ ενιαίο όραμα που εξυπηρετείται από ολοκληρωμένο συνεκτικό σχεδιασμο. Ουδέποτε αντιμετωπίστηκε ως ενιαία περιφέρεια, αλλά ως άθροισμα τεσσάρων διαφορετικών νομών.

Ο περίφημος συγκρητισμός ακυρώθηκε στην πράξη κάτω από την έλλειψη ενιαίας στρατηγικής σε βασικούς τομείς της περιφερειακής ανάπτυξης (Τουρισμός, Αγροτική παραγωγή, Ενέργεια, Πολιτισμός κ.ά). Οι όποιες προσπάθειες διαφοροποίησης και ποιοτικής στροφής, χάθηκαν μέσα σ’ ένα περιβάλλον χωρίς πυξίδα, στόχους, σκοπό και συνεκτικό όραμα.

Η ανάγκη διαμόρφωσης ενιαίας Περιφερειακής Στρατηγικής που θα εγγυάται την ευημερία των κατοίκων της Κρήτης με όρους βιωσιμότητας, δικαιοσύνης και οικολογικού μετασχηματισμού δεν προκύπτει μόνο από τις ελλείψεις και παραλείψεις του παρελθόντος.  Επιβάλλεται και απ’ τις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος. Τις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής και της περιβαλλοντικής κρίσης, καθώς και τον στόχο της προόδου και της εξέλιξης των κοινωνιών  μέσω της  γνώσης  και της Δημοκρατίας.

«Η Κρήτη μας αλλιώς» φιλοδοξεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη μετάβαση από ένα περιφερειακό υπόδειγμα οικονομικής μεγέθυνσης σε ένα υπόδειγμα βιώσιμης ανάπτυξης. Το αναπτυξιακό στοίχημα της επόμενης μέρας είναι η δημιουργία πόλων ανάπτυξης που θα εδράζονται στις δια-κλαδικές διασυνδέσεις μεταξύ διασκορπισμένων δραστηριοτήτων στο νησί, αλλά και μεταξύ διαφορετικών επιχειρήσεων και κλάδων. Μια ολοκληρωμένη περιφερειακή πολιτική ανάπτυξης προϋποθέτει στοχευμένες παρεμβάσεις και πολιτικές σε όλους τους κρίκους της παραγωγικής αλυσίδας.

Το ψηφοδέλτιό μας αποτελείται από ενεργούς πολίτες κάθε ηλικίας και κοινωνικής αναφοράς. Το κεντρικό μας μέλημα δεν είναι άλλο από το ότι η Κρήτη είναι υπόθεση του καθενός από μας κι όλων μαζί ταυτοχρόνως. Και την θέλουμε «αλλιώς»  από εκείνη που μας πληγώνει, εκείνη που εκφράζει ισχυρά μειοψηφικά συμφέροντα, την Κρήτη του κατακερματισμού, του τοπικισμού, της παραβατικότητας, της καθυστέρησης. Οραματιζόμαστε την Κρήτη που προσφέρει ευημερία και ποιότητα ζωής, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας ανάπτυξη βιώσιμη, περιβαλλοντική, οικονομική, κοινωνική».

Δείτε απόσπασμα της ομιλίας: https://youtu.be/SoZbCS0ovwU

 

Ψηφοδέλτιο ΠΕ Ηρακλείου:

Αθανασάκης Αριστείδης – Επιχειρηματίας, Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες

Αποστολάκης Γεώργιος – Γεωπόνος -Γενικός Γραμματέας Δήμου Βιάννου

Βασιλειάδης Βασίλειος – Αρχιτέκτων

Βασιλείου Αντώνιος – Φυσικός- εκπαιδευτικός

Γαλενιανός Γεώργιος – Πολιτικός Μηχανικός, πρ. Πρόεδρος ΤΕΕ/ΤΑΚ

Γιαλιαδάκης Κωνσταντίνος – Γεωπόνος, Δημοτικός Υπάλληλος δήμου Μινώα Πεδιάδας

Γιανναράκη Ζαχαρένια – τέως ιδιωτική υπάλληλος

Δημητρακόπουλος Στυλιανός – Γενικός Ιατρός – πρ Αναπληρωτής Διοικητής 7ης ΥΠΕ

Ζαχαριαδάκη Ειρήνη (Έρρικα) – Αρχιτέκτονας Μηχανικός MSc, MBA. Υποψήφια Διδάκτορας (PhD) ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ

Ζαχαριουδάκης Γεώργιος – Γεωπόνος

Ιερεμίας Κωνσταντίνος – Επιχειρηματίας – Παρουσιαστής

Καγιαμπάκη Μαρία – Φυσικός – ΙΤΕ

Καρουζάκης Ευάγγελος – Δικηγόρος

Κεφάκης Ιωάννης – Ιδιωτικός Υπάλληλος

Κεφάλας Γεώργιος – Εργολάβος

Κιούλπαλη Βασιλική – Ελεύθερος Επαγγελματίας

Κλάδος Μιχαήλ – Ιδιωτικός Υπάλληλος

Κυριάκης Εμμανουήλ – Βιβλιοπώλης, τέως αντιδήμαρχος Ηρακλείου

Κωστόπουλος Αθανάσιος – Φυσικός MSc, εργαζόμενος ΙΤΕ

Λεβέντης Νικόλαος – Διευθυντής ξενοδοχείου

Λενακάκη Αγλαΐα-Μαρία (Ίλια) – Φοιτήτρια Γεωπονίας

Λενακάκης Ανδρέας – Φιλόλογος – Διδάκτωρ Λαογραφίας

Μακράκη Μαρία – Εκπαιδευτικός – Δασκάλα

Μαραγκουδάκης Ιωάννης – Επιχειρηματίας Τουρισμού, πρώην Τραπεζικός

Μαράκη Διονυσία – Καθηγήτρια Αγγλικών, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων

Μαρή Μαρία – Αρχαιολόγος

Μάρκου Λάζαρος – Εκπαιδευτικός, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου  «ΒΑΚΙΩΤΕΣ»

Μηταράς Νικόλαος – Ξενοδοχιακός Υπάλληλος

Μπουφαχρεντίν Φάντι – Μηχανολόγος Ηλεκτρονικός, ΜΒΑ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων

Παναγιωτόπουλου Παρασκευή (Evi Baloo) – Εικαστικός

Παντερής Εμμανουήλ – Ιδιωτικός υπάλληλος στον τομέα του τουρισμού

Παπαδάκη Φωτεινή (Κουτσουμπού Φανή) – Αρχιτέκτων Μηχανικός

Παπαζήση-Μάντζου Μαρία (Μάρθα) – Σχεδιάστρια

Πατεράκη Ευδοξία (Βίκυ) – Ιδιωτικός Υπάλληλος

Περακάκη Πολυξένη (Ξένια) – Καθηγήτρια, Φιλόλογος

Περυσινάκης Δημήτριος – Αρχιτέκτονας Μηχανικός

Πετράκη Νεκταρία – Ιατρός – Ακτινολόγος

Πλαϊνιώτη-Δουλγεράκη Ελευθερία (Ρίτα) – τέως Συμβολαιογράφος

Πλαΐτη Βάντα – Ωκεανογράφος

Σκουβάκη Αθηνά – Υπεύθυνη Μεταφορών-Κίνησης

Σκουλάς Γεώργιος – Πρώην Διοικητικός Υπάλληλος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (ΕΦΚΑ)-  Πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων Κρήτης και Αντιπρόεδρος στο Πανελλαδικό Δ.Σ

Σμπώκος Βασίλειος – Αγροκτηνοτρόφος

Σπίρτση Χαρίκλεια (Χαρά) – Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός

Σταματάκης Δημήτριος – Δημοτικός Υπάλληλος – Οικονομολόγος

Στρατάκης Γεώργιος – Ασφαλιστικός Σύμβουλος

Στρατάκης Μιχαήλ – Αγρότης, πρώην Αυτοδιοικητικός Κόφινα

Τρευλάκης Νικόλαος – Οικονομολόγος

Τριτσικάκης Κωνσταντίνος – Ιατρικός Επισκέπτης – Γραμματέας Σ.Ι.Ε.Κ.

Τσουκαλά Αικατερίνη – Δ/ντρια Επιχειρηματικής Ανάπτυξης – Διεθνολόγος /αμυντικός αναλυτής και οικονομολόγος

Φακουκάκη Εμμανουέλα – Γυμνάστρια

Φιλιππής Απόλλων – Μηχανολόγος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, πρ Πρόεδρος ΟΛΗ, πρ Περιφερειακός Σύμβουλος, πρ Νομαρχιακός Σύμβουλος, πρ Περιφερειακός σύμβουλος

Φραντζέσκος Γεώργιος – Αναισθησιολόγος  – μέλος στο ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου και στο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ

Χαρίτος Σταμάτιος – Χειρουργός Οδοντίατρος, Εκπρόσωπος Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, αναπληρωματικό μέλος  Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΟ,Τακτικό μέλος Ινστιτούτου Επιστημονικών Θεμάτων και δια βίου μάθησης της ΕΟΟ, Δημοτικός Σύμβουλος

Χατζημαρκάκη Καλλιόπη (Πέπη) – Ξενοδόχος- αντιπρόεδρος της Ένωσης Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων και Δωματίων Ν. Ηρακλείου «Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ»

Ψαρρά Στυλιανή (Στέλλα) – Δρ. Βιολόγος – Ωκεανογράφος, Ερευνήτρια, ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.

 

 

 »

Για την αυτοδιοικητική παράταξη

Σπύρος Δανέλλης

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com