Πεζοπορία στο φαράγγι Κατσικαντάρας από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αγίου Νικολάου

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑΝΤΑΡΑΣ

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει κυκλική πεζοπορία, στη ρεματιά Κατσικαντάρα κοντά στο Καλό Χωριό. Πρόκειται για ένα σχετικά άγνωστο, αλλά πανέμορφο μικρό φαράγγι του τόπου μας με τρεχούμενο νερό. Ξεκινάμε απ’ τον Πύργο Καλού Χωριού όπου βλέπουμε   το Νερόμυλο και τα Μάρμαρα. Στη συνέχεια διασχίζουμε το φαράγγι της Κατσικαντάρας και βγαίνοντας από αυτό παίρνουμε το παλιό μονοπάτι που οδηγεί στην Πρίνα, με θέα στον κόλπο του Μιραμπέλου. Ανεβαίνουμε έως το λόφο Ξιβούνι όπου βρίσκεται η εκκλησία του Τιμίου Σταυρού. Γυρίζουμε πίσω στο Πύργο από το παλιό μονοπάτι. Πρόκειται για μια πολύ όμορφη διαδρομή που συνδυάζει πολλά διαφορετικά στοιχεία του λασιθιώτικου τοπίου.

Η πορεία είναι εύκολη και προσιτή ακόμα και σε μη πεπειραμένους ορειβάτες-περιπατητές, δεδομένου ότι, αν εξαιρέσουμε το φαράγγι, η υπόλοιπη διαδρομή γίνεται σε αγροτικούς δρόμους και μονοπάτια.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο (Κ.Καραμανλή 23, S/M ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ), την Κυριακή το πρωί στις 8:00. Η μετάβαση στην περιοχή θα γίνει με δικά μας αυτοκίνητα.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ: 3,5 ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 10 χιλιόμετρα περίπου 

ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: 390

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1

ΑΡΧΗΓΟΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Σοφία Σιδηροπούλου (τηλ.6934668294)

Περισσότερες πληροφορίες, βίντεο, φωτογραφίες για την περιοχή, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου: ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com